Νέα διαβούλευση για το νόμο περί στοιχήματος στη Βραζιλία

Το υπουργείο Οικονομικών της Βραζιλίας δημοσίευσε το νέο και βελτιωμένο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς στοιχήματος, προκειμένου να ξεκινήσει μία ακόμη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Οι αρμόδιοι στη Βραζιλία σκοπεύουν να νομιμοποιήσουν σύντομα το στοίχημα και έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν στη διαδικασία και τις ενδιαφερόμενες στοιχηματικές εταιρείες, καθώς και τους απλούς επίδοξους παίχτες του στοιχήματος.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη διαβούλευση για το ίδιο θέμα. Το πρώτο νομοσχέδιο παρέμεινε σε τέτοια διαδικασία για μερικούς μήνες και η συμμετοχή σε αυτή ήταν τεράστια. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι δίνουν μια ακόμη ευκαιρία για προτάσεις και παρατηρήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Σημαντική η συμβολή στη δημόσια διαβούλευση

Η νέα περίοδος δημόσιας διαβούλευσης αφορά στο νέο και βελτιωμένο νομοσχέδιο και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Αν, πάντως, λάβουμε υπόψη τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην προηγούμενη διαδικασία, και αυτή τη φορά αναμένεται να τεθούν πολλά θέματα στο τραπέζι. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι την προηγούμενη φορά υπήρξαν 1.849 απαντήσεις και σχόλια για το νομοσχέδιο, με τα 600 από αυτά να προέρχονται από ενδιαφερόμενες εταιρείες στοιχήματος.

 

Τι προβλέπει το βελτιωμένο νομοσχέδιο;

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών (ή κάποιος ανεξάρτητος φορές που θα δημιουργηθεί για αυτόν τον λόγο) θα αναλάβει τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων εταιρειών και της έκδοσης αδειών. Οι εταιρείες θα πληρώνουν φόρο 1% επί των ετήσιων εσόδων τους, ενώ παράλληλα θα καλούνται να αναλάβουν και κάποιες άλλες χρεώσεις, όπως η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, του βραζιλιάνικου αθλητισμού και του κοινωνικού κράτους.

Κάθε εταιρεία που επιθυμεί να αποκτήσει την άδεια νόμιμης δραστηριότητας, τέλος, θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες κάθε είδους, αλλά και ότι διαθέτει αρκετά μεγάλο κεφάλαιο (1,3 εκατομμύρια ευρώ).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.