Κατά του νέου αυστριακού νόμου για το στοίχημα τάσσεται η IBIA

Η IBIA (πρώην ESSA), μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές οργανώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά στοιχήματος, τάσσεται με ανακοίνωσή της κατά του νέου αυστριακού νόμου για το στοίχημα και τον καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αντιτίθεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες. Οι υπεύθυνοι καταγγέλλουν ότι οι μεγάλοι περιορισμοί που περιλαμβάνει ο νέος νόμος θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εξάπλωση του παράνομου στοιχηματισμού και ζητούν την απόσυρσή του.

Θυμίζουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της Αυστρίας υπερψήφισε πρόσφατα ένα νέο νόμο, ο οποίος ρυθμίζει την αγορά στοιχήματος, επιβάλλοντας όμως μια σειρά από σημαντικούς περιορισμούς.

 

Τι προβλέπει ο νέος αυστριακός νόμος για το στοίχημα;

Ο νέος αυστριακός νόμος νομιμοποιεί το επίγειο και online στοίχημα, αλλά οι νόμιμες εταιρείες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από αυστηρούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, οι άδειες που θα εξασφαλίζουν θα έχουν ισχύ μόνο δύο ετών. Επιπλέον, δε θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες live στοιχήματος (με μόνη εξαίρεση το τελικό αποτέλεσμα), ενώ παράλληλα τίθεται και ανώτατο όριο στοιχηματισμού στα 350 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μάλιστα, οι περιορισμοί αυτοί δεν έχουν δικαιολογηθεί από την κυβέρνηση και αποτελούν απλά αυθαίρετες απαγορεύσεις.

 

Η αντίδραση της IBIA

Η IBIA έσπευσε να καταγγείλει τον συγκεκριμένο νόμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζει ότι οι περιορισμοί αντιτίθενται στις ευρωπαϊκές πρακτικές του ελεύθερου εμπορίου. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι τόσοι περιορισμοί θα έχουν το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα: αντί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το παράνομο στοίχημα, οι παίχτες θα στραφούν περισσότερο στις παράνομες εταιρείες, οι οποίες δε θα επιβάλλουν τους παραπάνω περιορισμούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.