Τη νομιμοποίηση του στοιχηματισμού στα eSports εξετάζει το New Jersey

Το New Jersey διατηρεί αυτή τη στιγμή μία από τις μεγαλύτερες αγορές στοιχήματος στις ΗΠΑ, αφού έχει επιτρέψει τη νόμιμη λειτουργία στοιχηματικών εταιρειών και συναγωνίζεται πλέον την αμερικανική πρωτεύουσα του τζόγου, το Las Vegas. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του New Jersey μπορούν εδώ και δύο χρόνια περίπου να στοιχηματίζουν σε οποιοδήποτε άθλημα και να διεκδικούν κέρδη με τις προβλέψεις τους. Σύντομα, μάλιστα, ενδέχεται να αποκτήσουν ακόμη και τη δυνατότητα στοιχηματισμού στα eSports!

Άλλωστε, οι αρμόδιοι της Πολιτείας εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο μπορεί να γιγαντώσει ακόμη περισσότερο την αγορά στοιχήματος στο New Jersey, χάρη στην τεράστια δημοτικότητα που κερδίζουν συνεχώς τα eSports.

 

Νόμιμος στοιχηματισμός στα eSports στο New Jersey;

Τα eSports είναι τα τουρνουά που διεξάγονται με συμμετέχοντες τους κορυφαίους παίχτες videogames στον κόσμο και αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια αντικείμενο του στοιχήματος, αφού πολλές εταιρείες και ιστοσελίδες προσφέρουν στοιχήματα και αποδόσεις. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας Newzoo, μάλιστα, τα έσοδα των eSports μέσα στο 2019 ξεπέρασαν το 1 δις δολάρια, ενώ η τηλεθέασή τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 646 εκατομμύρια άτομα έως το 2023.

Η επιτυχία των eSports είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι νομοθέτες του New Jersey εξετάζουν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος σε αυτά. Ήδη, μάλιστα, έχουν ολοκληρωθεί κάποια προσχέδια του τελικού νομοσχεδίου, τα οποία επιτρέπουν στις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος να προσφέρουν στοιχήματα στα eSports, αρκεί να αφορούν σε διοργανώσεις που δεν σχετίζονται με σχολεία (μέσω χορηγιών κτλ.) και που η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι άνω των 18 ετών.

Το σχετικό νομοσχέδιο, τέλος, θα βασίζεται ουσιαστικά στο νόμο του 2018 που νομιμοποίησε το στοίχημα και απλά θα προσθέτει τη δυνατότητα στοιχηματισμού και στα eSports. Ο ισχύων νόμος, άλλωστε, δεν αναφέρει τα eSports, αφού περιλαμβάνει αποκλειστικά τα “φυσικά” αθλήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.