Αντιστέκεται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος η Πολιτεία του Texas

Οι περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ είτε έχουν ήδη νομιμοποιήσει το στοίχημα είτε εξετάζουν τους τρόπους για να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν είναι λίγες και εκείνες που αντιστέκονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας αποτελεί το Texas, το οποίο έβαλε στο συρτάρι ένα ακόμα νομοσχέδιο, που προέβλεπε τη διαδικασία νομιμοποίησης του στοιχήματος.

Φαίνεται πως οι νομοθέτες του Texas αντιστέκονται σθεναρά στη νομιμοποίηση του στοιχήματος, με βασικό πολέμιο τον βοηθό κυβερνήτη Dan Patrick. Αποτέλεσμα αυτής της αντίστασης είναι τα σχετικά νομοσχέδια να μην προχωρούν και το ενδεχόμενο της νομιμοποίησης του στοιχήματος να απομακρύνεται κάθε φορά περισσότερο.

 

Στο συρτάρι το νέο νομοσχέδιο για το νόμιμο στοίχημα

Το νέο νομοσχέδιο προέκυψε μετά τον αγώνα που έκανε το καζίνο Las Vegas Sands (το οποίο επιθυμεί διακαώς να επεκταθεί στην Πολιτεία του Texas). Οι πιέσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο στη Γερουσία, το οποίο δεν προέβλεπε άμεσα τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, αλλά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, ώστε να επιλέξουν οι κάτοικοι της Πολιτείας αν επιθυμούν νόμιμο στοίχημα ή όχι.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, όμως, δεν έφτασε πολύ μακριά. Η καταληκτική ημερομηνία ψήφισής του πέρασε πριν μερικές ημέρες, οπότε η πρόταση για δημοψήφισμα και νόμιμο στοίχημα κατάληξε στο συρτάρι, όπως και η προηγούμενη πριν από αυτή. Αιτία για την αδιαφορία των γερουσιαστών του Texas είναι η στάση τους προς το νόμιμο στοίχημα, η οποία έχει τις ρίζες της στον Dan Patrick, βοηθό κυβερνήτη του Texas.

To Las Vegas Sands, πάντως, δηλώνει ότι δεν έχει απογοητευθεί από την απροθυμία των αρμόδιων και πως θα συνεχίσει να πιέζει για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία. Ήδη, άλλωστε, έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγκέντρωσης υποστήριξης από τους κατοίκους του Texas.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.