Φορολογεί και τις στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού το Μεξικό

Το Μεξικό έθεσε σε ισχύ ένα νέο νόμο, ο οποίος υποχρεώνει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο στη χώρα (ακόμη κι αν δεν έχουν γραφεία στη μεξικανική επικράτεια) να πληρώνουν τον ίδιο φόρο. Ο νέος αυτός νόμος αλλάζει σημαντικά το τοπίο του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου στη χώρα, αφού πολλές από αυτές δεν ήταν έως σήμερα υποχρεωμένες να πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο.

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί κομμάτι του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε για το 2020 και σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδα από φόρους, αλλά και να εξισορροπήσει τις υποχρεώσεις όσων εταιρειών εδρεύουν στο Μεξικό και όσων διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους από το εξωτερικό.

 

Η νέα φορολογία για τις εταιρείες του εξωτερικού

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο στο Μεξικό, είτε εδρεύουν στη χώρα είτε στο εξωτερικό, είναι υποχρεωμένες πλέον να πληρώνουν φόρο 16%. Ο νέος αυτός νόμος δημιουργήθηκε, προκειμένου να υποχρεώσει τις εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται και στο Μεξικό (όπως οι στοιχηματικές ιστοσελίδες, μα και άλλες εταιρείες, όπως οι Amazon, Netflix και άλλες) να πληρώσουν φόρους, κάτι που δεν προβλεπόταν έως σήμερα.

Μεγάλο κομμάτι αυτών των φόρων θα πληρώσουν, όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες. Για τις συγκεκριμένες, όμως, ισχύει ένα διαφορετικό καθεστώς. Άλλωστε, ο ισχύων νόμος για το στοίχημα δε διαχωρίζει τις εταιρείες online στοιχήματος από αυτές του επίγειου. Επιπλέον, δεν τις διαχωρίζει ούτε με βάση την έδρα. Αποτέλεσμα είναι όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό να είναι πλέον υποχρεωμένες να πληρώνουν φόρο ύψους 30%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.