Δύο ακόμη Πολιτείες των ΗΠΑ ετοιμάζουν νόμους για το στοίχημα

Οι εξελίξεις στην αγορά στοιχήματος των ΗΠΑ αναμένεται να είναι ραγδαίες σε λίγο καιρό, εφόσον βέβαια η Πολιτεία του New Jersey δικαιωθεί στον δικαστικό αγώνα της κατά του νόμου PASPA, αλλά οι περισσότερες από τις Πολιτείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να ρυθμίσουν τη δική τους νόμιμη αγορά στοιχήματος δεν περιμένουν την τελευταία στιγμή. Ήδη, πολλές από αυτές έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να ψηφιστεί και να τεθεί σε ισχύ άμεσα, σε περίπτωση που το στοίχημα στις ΗΠΑ νομιμοποιηθεί.

Οι δύο νέες Πολιτείες που πέρασαν επίσημα στην πλευρά των υποστηρικτών της απελευθέρωσης του στοιχήματος είναι το Kentucky και η Indiana. Όπως και άλλες Πολιτείες πριν από αυτές, οι συγκεκριμένες έχουν ήδη δημιουργήσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο περιμένει έγκριση.

 

Και το Kentucky υπέρ του νόμιμου στοιχήματος

Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία του Kentucky παρουσίασε ο γερουσιαστής Julian Carroll. To νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά προσθέτει μια νέα κατηγορία νόμων στην υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία πλαισίου στοιχήματος, αρχικά στις ιπποδρομίες.

 

Προχωρά η νομιμοποίηση και στην Indiana

Η Πολιτεία της Indiana ασχολείται εδώ και μερικές ημέρες με το νέο νομοσχέδιο που θα απελευθερώσει το στοίχημα και ήδη ο γερουσιαστής Jon Ford παρουσίασε την σχετική πρότασή του. Αυτή περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος σε αθλητικά γεγονότα με συμμετοχή ανθρώπων, σε αδειοδοτημένα πλοία, καζίνο, αλλά και υπολογιστές.

 

Η βασική προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Όλα τα παραπάνω νομοσχέδια, όμως, θα αποτελέσουν νεκρό γράμμα, αν το New Jersey δεν καταφέρει να δικαιωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι υπεύθυνοι της Πολιτείας έχουν καταθέσει έφεση κατά του νόμου PASPA του 1992, o οποίος απαγορεύει το στοίχημα στο σύνολο της επικράτειας των ΗΠΑ και παράλληλα δεν επιτρέπει στις Πολιτείες να νομοθετήσουν μόνες τους υπέρ ή κατά του στοιχήματος.

Εφόσον, λοιπόν, το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει το New Jersey, κάθε Πολιτεία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα νομιμοποιήσει ή όχι το στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.