Ποια θα είναι η αξία μιας νόμιμης στοιχηματικής αγοράς στις ΗΠΑ;

Νομικοί, λάτρεις του στοιχήματος, τοπικοί άρχοντες και, φυσικά, οι στοιχηματικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τι θα μπορούσε να συμβεί αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίσει να καταργήσει τον νόμο PASPA του 1992 και μεταφέρει σε κάθε Πολιτεία την ευθύνη για τη νομιμοποίηση και τη ρύθμιση της στοιχηματικής αγοράς. Πολλοί ανεξάρτητοι φορείς, μάλιστα, ήδη εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο – για παράδειγμα, μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Washington Post αποκάλυψε πως το 55% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η εταιρεία ερευνών Eilers & Krejcik Gaming. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε, αν το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέψει στις ενδιαφερόμενες Πολιτείες να νομιμοποιήσουν το στοίχημα (επίγειο και online), η αγορά που θα προκύψει θα έχει αξία τουλάχιστον 6 δις ευρώ έως το 2023!

 

Η πιθανότητα μιας τεράστιας και κερδοφόρας αγοράς

Η έρευνα της εταιρείας βασίζεται στους υπολογισμούς που πραγματοποίησε σχετικά με το πόσες Πολιτείες επιθυμούν μια νόμιμη αγορά του στοιχήματος (ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το Colorado, το Delaware, η Indiana, η Massachusetts, το Michigan, το Mississippi, η Montana, το New Jersey, το Ohio, η Pennsylvania, το Connecticut, η Virginia και η West Virginia, ενώ κάποιες έχουν ήδη συντάξει νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αν το Ανώτατο Δικαστήριο καταργήσει τις διατάξεις του PASPA). Παράλληλα, λαμβάνει υπόψη και τα στοιχεία για τον παράνομο στοιχηματισμό που κυριαρχεί στις ΗΠΑ.

Με αυτή τη λογική, οι υπεύθυνοι της έρευνας υπολογίζουν πως στην καλύτερη περίπτωση έως και 30 Πολιτείες θα έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα έως το 2023. Παράλληλα, έχει συνυπολογίσει στοιχεία που φανερώνουν πως αυτή τη στιγμή ο τζίρος του παράνομου στοιχηματισμού αγγίζει τα περίπου 3 δις δολάρια. Άλλωστε, περίπου 12 με 15 εκατομμύρια Αμερικανοί στοιχηματίζουν παράνομα σε συχνή βάση.

Με αυτά τα στοιχεία, προκύπτει το συμπέρασμα πως τα έσοδα μιας νόμιμης αγοράς το 2023 θα ξεπερνούν τα 6 δις δολάρια, με μεγάλο ποσοστό να καταλήγει στα δημόσια ταμεία.

Διαβάστε επίσης H νομοθεσία περί στοιχήματος στις ΗΠΑ

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.