Προς αναδιάρθρωση του νόμου περί στοιχήματος οδεύει η Γερμανία

Οι Γερμανοί νομοθέτες προσανατολίζονται προς την αναδιάρθρωση του νόμου του 2012 που ορίζει τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος σε ολόκληρη τη χώρα και ετοιμάζονται να διευκολύνουν όσες εταιρείες στοιχήματος θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη γερμανική αγορά, διατηρώντας όμως παράλληλα και κάποιους από τους αυστηρότερους περιορισμούς.

Αναλυτικότερα, οι Γερμανοί νομοθέτες ετοιμάζουν ένα νέο νόμο, ο οποίος θα ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα, σε συνδυασμό με τις τοπικές νομοθετικές προβλέψεις κάθε περιοχής. Ήδη, έχει παρουσιαστεί το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα πρέπει αρχικά να εγκριθεί και έπειτα να ψηφιστεί.

 

Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές στο νόμο του 2012;

Η βασικότερη αλλαγή που εξετάζεται για το νέο νόμο είναι αυτή στο πλαφόν του αριθμού αδειών που μπορούν να δοθούν στις πρόθυμες στοιχηματικές εταιρείες. Το πλαφόν αυτό θα καταργηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί νόμιμα στην γερμανική αγορά. Επίσης, σημαίνει ότι δε θα υπάρξει κάποια συγκεκριμένη περίοδος αιτήσεων και πως κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αιτηθεί την άδεια όταν επιθυμεί. Αν, μάλιστα, το νομοσχέδιο εγκριθεί, οι νέες άδειες θα έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έως το 2021, όταν θα λήξει η δοκιμαστική περίοδος του μέτρου. Εφόσον το μέτρο κριθεί επιτυχημένο, τέλος, οι άδειες θα έχουν ισχύ έως τις 30 Ιουνίου του 2024.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο διευκρινίζει ότι η αρμόδια Αρχή, η Glücksspielkollegium δε θα έχει νομοθετικές δυνατότητες. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να διατηρήσουν τους σημαντικότερους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα στη Γερμανία, όπως η απαγόρευση του live στοιχήματος και το όριο των 1.000 ευρώ που μπορεί να ξοδέψει κάθε παίχτης σε τυχερά παιχνίδια. Τέλος, και ο φόρος των στοιχηματικών εταιρειών παραμένει ίδιος, στο 5% των εσόδων.

Πάντως, το νέο νομοσχέδιο έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει, έως ότου εξασφαλιστεί η έγκρισή του. Άλλωστε, προηγούμενες προσπάθειες να ανανεωθεί ο ισχύων νόμος (το 2012 και το 2017) δεν στέφθηκαν από επιτυχία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.