Τρία εναλλακτικά νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ουκρανία

Η Ουκρανία βρίσκεται στο δρόμο νομιμοποίησης του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και σύντομα οι παίχτες που μένουν στη χώρα ή απλά την επισκέπτονται θα μπορούν να διεκδικούν κέρδη, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί η τροπολογία που προβλέπει τη δημιουργία μιας ανοιχτής και ρυθμιζόμενης αγοράς, στον επίγειο και στον online τομέα.

Στην περίπτωση που το σχετικό νομοσχέδιο εγκριθεί, όμως, απαιτείται και η δημιουργία του νομικού πλαισίου της λειτουργίας της αγοράς στοιχήματος. Και αυτόν ακριβώς το ρόλο έρχονται να παίξουν τρία νέα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Στην περίπτωση που υπερψηφιστεί η νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν και ένα από τα τρία νομοσχέδια.

 

Οι διαφορές των τριών νομοσχεδίων του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Και τα τρία νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο έχουν σκοπό να ρυθμίσουν τη λειτουργία της αγοράς και όλα τους συμφωνούν στα βασικά θεμέλιά της: κάθε εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί νόμιμα θα πρέπει να αποκτήσει μία από τις άδειες, να πληρώνει φόρους και να φροντίζει και για την προστασία των παιχτών.

Η βασική διαφορά των τριών νομοσχεδίων, όμως, εντοπίζεται στον τρόπο υπολογισμού της φορολογίας. Καθένα από αυτά προβλέπει διαφορετικό φόρο και αυτή είναι και η πτυχή που θα καθορίσει ποιο από τα τρία θα επικρατήσει.

Το πρώτο από αυτά τα νομοσχέδια έχει το όνομα 2713 και προβλέπει πως κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται νόμιμα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, στον επίγειο και στον online τομέα θα πληρώνει 25% επί των εσόδων της. Το δεύτερο ονομάζεται 2713-1 και προτείνει φόρο 7,5% επί των κερδών για το επίγειο στοίχημα, 12,5% για τα online τυχερά παιχνίδια και 22% για τις λοταρίες. Το τρίτο, τέλος, ονομάζεται 2713-2 και προτείνει φόρο 25% επί των κερδών όλων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.