Αυστραλία: Σημαντική μείωση στον αριθμό παράνομων στοιχηματικών εταιρειών

Οι αυστηροί νόμοι και οι συνεχείς περιορισμοί που ισχύουν πλέον στην στοιχηματική αγορά της Αυστραλίας έχουν αναγκάσει πολλές από τις παράνομες εταιρείες στοιχήματος να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 33 συνολικά στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν κλείσει μέσα στο 2018, εξαιτίας των αυστηρών νόμων και περιορισμών.

Θυμίζουμε ότι οι Αυστραλοί νομοθέτες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε μια σειρά μέτρων που δυσκολεύουν σημαντικά τη δραστηριοποίηση των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών

 

Μειωμένα έσοδα για το παράνομο στοίχημα

Αποτέλεσμα της νέας εικόνας της αυστραλιανής αγοράς στοιχήματος είναι πολλές από τις εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνταν παράνομα να αποχωρούν, καθώς δεν είναι διατεθειμένες να επενδύσουν περισσότερα χρήματα σε μια τόσο αφιλόξενη αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2018 έχουν κλείσει 33 ιστοσελίδες στοιχήματος, που ανήκουν σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια στη χώρα.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών από την αυστραλιανή αγορά, μάλιστα, υπολογίζεται ότι θα έχουν κρίσιμο αντίκτυπο στο σύνολο των διαφυγόντων κερδών του δημοσίου. Σύμφωνα με μια έκθεση της ACMA (Australian Communications & Media Authority), τα έσοδα από το παράνομο στοίχημα θα μειωθούν κατά περίπου 50%, από τα 450 εκατομμύρια δολάρια του 2017, στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η ACMA διαπίστωσε τη σημαντική μείωση των παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 138 ιστοσελίδων στοιχήματος από το εξωτερικό, μόνο το 58% δεν προσέφερε υπηρεσίες στην Αυστραλία, κατά το 2017. Κατά το 2018, όμως, το ποσοστό αυξήθηκε στο 83%. Σύμφωνα με την ACMA, ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για μια παράνομη στοιχηματική ιστοσελίδα είναι οι σαφείς νέοι νόμοι, οι οποίοι δεν αφήνουν περιθώρια εκμετάλλευσης παραθύρων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.