Κλειστά πρακτορεία, άνεργοι και διαφυγόντα έσοδα στην αγορά στοιχήματος της Αλβανίας

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να κλείσει τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος (σε συνδυασμό με το απαγορευμένο online στοίχημα) και άλλες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών έχει προκαλέσει τη συρρίκνωση της αγοράς (σε σημείο ανυπαρξίας), με αποτέλεσμα πολλοί Αλβανοί παίχτες να καταφεύγουν πλέον αποκλειστικά στο παράνομο στοίχημα. Η απόφαση των Αρχών έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά στοιχήματος, αφού χιλιάδες πρακτορεία έκλεισαν τις πύλες τους, ακόμη περισσότεροι υπάλληλοι έμειναν άνεργοι και το Δημόσιο δεν εισπράττει πλέον φόρους από τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Και, όπως είναι φυσικό, η συρρίκνωση της αγοράς έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στα παράνομα τυχερά παιχνίδια, διογκώνοντας ακόμη περισσότερο ένα πρόβλημα που ήδη υπήρχε.

 

Οι απώλειες από την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης

Πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, στην Αλβανία λειτουργούσαν περισσότερα από 4.000 πρακτορεία στοιχήματος, τα οποία απασχολούσαν περίπου 8.000 υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι αυτοί έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα το κράτος χάνει έσοδα περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ από τους φόρους. Από τα 50 επίγεια καζίνο που λειτουργούσαν στα Τίρανα πριν μερικά χρόνια, τέλος, σήμερα λειτουργεί μόνο ένα.

Η παραπάνω εικόνα είναι αποτέλεσμα της πρόθεσης των αρμόδιων Αρχών να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα του εθισμού στον τζόγο, αλλά και το παράνομο στοίχημα. Όσον αφορά στον δεύτερο τομέα, όμως, πολλοί είναι αυτοί που τους καταλογίζουν πλήρη αποτυχία. Η απουσία νόμιμων εναλλακτικών, άλλωστε, απλά γιγαντώνει το πρόβλημα του παράνομου στοιχηματισμού.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη