Πρόστιμο ρεκόρ θα πληρώσει στην Αυστραλία η εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes

Η εταιρεία στοιχήματος Ladbrokes δραστηριοποιείται νόμιμα και στην Αυστραλία, μέσω της θυγατρικής της, Ladbrokes Australia, αλλά πρόσφατα προχώρησε σε παράβαση των νόμων της χώρας και τώρα καλείται να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει βεβαιώσει ποτέ η αρμόδια Αρχή της περιοχής New South Wales!

Αναλυτικότερα, η Ladbrokes Australia καλείται να πληρώσει το πρόστιμο μαμούθ των 128.660 ευρώ, επειδή παραβίασε τους νόμους περί υποκίνησης των παιχτών, μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων που ανέφεραν προσφορές.

 

Το χρονικό της παράβασης της Ladbrokes

Η Ladbrokes Australia δημοσίευσε το 2018 μια σειρά από διαφημιστικά μηνύματα, σε τηλεόραση και social media, τα οποία ανακοίνωσαν μια νέα προσφορά. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι υπόσχονταν να ανταμείψουν όσους άνοιγαν ένα νέο λογαριασμό και κατέθεταν τουλάχιστον 50 ευρώ με πριμ συνολικής αξίας 250 ευρώ.

Η συγκεκριμένη προσφορά δεν είναι παράνομη, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στην Αυστραλία. Ωστόσο, η διαφημιστική προώθησή της είναι, αφού παρακινεί τους παίχτες να παίξουν περισσότερο και κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν αυστηρά τη Ladbrokes, βεβαιώνοντας το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ανακοινωθεί σε τέτοια περίπτωση στην περιοχή New South Wales. Η εταιρεία στοιχήματος, πάντως, έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε έφεση, αλλά νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει ή να μειώσει το πρόστιμο.

Μαζί με την Ladbrokes, τέλος, τιμωρήθηκε για τον ίδιο λόγο (και με το ίδιο πρόστιμο) και μια ακόμη στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται νόμιμα στην Αυστραλία. Πρόκειται για τη Neds, η οποία υπέπεσε στην ίδια ακριβώς παράβαση και πλέον καλείται να πληρώσει επίσης ένα πρόστιμο ρεκόρ.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.