Στο δρόμο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος η Πολιτεία του Ohio

Το Ohio ετοιμάζεται να προστεθεί στη λίστα των Πολιτειών των ΗΠΑ που θα προσφέρουν νόμιμες υπηρεσίες στοιχήματος, καθώς πριν μερικές ημέρες κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο. Στην περίπτωση που το νομοσχέδιο εγκριθεί και γίνει νόμος, οι εταιρείες στοιχήματος που θα αποκτήσουν μια από τις άδειες θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον επίγειο και στον online τομέα. Παράλληλα, θα επιτραπούν και άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως το bingo και οι λοταρίες, αλλά μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για το ντεμπούτο της αγοράς στοιχήματος του Ohio, τέλος, αν το νομοσχέδιο προχωρήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες των αρμοδίων, είναι η 1η Ιανουαρίου του 2022. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τον κυβερνήτη της Πολιτείας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο στο Ohio;

Το νομοσχέδιο 176 περιέχει λεπτομέρειες για τη νομιμοποίηση και τη ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών στην Πολιτεία του Ohio. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι θα δοθούν έως 20 άδειες για επίγειο και άλλες τόσες για online στοίχημα. Κάθε εταιρεία θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει έως και 5 άδειες, αρκεί να πληρώσει το 1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτείται και να καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο αναφέρει όλα τα γεγονότα που θα προσφέρονται νόμιμα για στοιχηματισμό. Εκτός από τα επαγγελματικά αθλήματα, διαθέσιμα θα είναι και τα κολεγιακά, μα και τα Ολυμπιακά. Επιπλέον, θα μπορούν να προσφέρονται στοιχήματα και σε μη αθλητικά γεγονότα, αρκεί να λαμβάνεται η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής. Όλες οι στοιχηματικές που θα δραστηριοποιηθούν νόμιμα στο Ohio, τέλος, θα οφείλουν να πληρώνουν φόρο ύψους 10% επί των εσόδων τους.

Εκτός από το στοίχημα, όμως, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει και τη νομιμοποίηση άλλων τυχερών παιχνιδιών, όπως οι λοταρίες και το bingo. Όλα αυτά τα παιχνίδια, όμως, θα πρέπει να διεξάγονται αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα έσοδα να προσφέρονται σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.