Αντισυνταγματικό το μπλοκάρισμα στοιχηματικών ιστοσελίδων στο Κεμπέκ

Ο νόμος που ισχύει εδώ και κάποια χρόνια στο Κεμπέκ του Καναδά και αναγκάζει το μπλοκάρισμα των μη αδειοδοτημένων στοιχηματικών ιστοσελίδων κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τον ομοσπονδιακό νόμο της χώρας. Η απόφαση ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια των αρμοδίων για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος.

Αναλυτικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν έχει καμία ισχύ, αφού μπαίνει σε ομοσπονδιακά… χωράφια.

 

Η πορεία και η ακύρωση του νόμου

Το 2015, η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να ενισχύσει τις προσπάθειές της κατά του παράνομου στοιχηματισμού, μετά και από την ανακοίνωση ότι το κρατικό μονοπώλιο της εταιρείας Loto-Quebec έχανε σημαντικά έσοδα. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η δημιουργία ενός νομοσχεδίου που θα ανάγκαζε τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα που δεν είχε αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε το 2016, εν μέσω αντιδράσεων και προσφυγών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δύο χρόνια μετά, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, καθώς ασχολείται με θέματα που δε ρυθμίζονται σε τοπικό, αλλά σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο σχετικός ομοσπονδιακός νόμος, άλλωστε, δεν προβλέπει περιπτώσεις, κατά τις οποίες δικαιολογείται το μπλοκάρισμα μιας ιστοσελίδας.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, πολλοί έκαναν λόγο για λογοκρισία και παραβίαση δικαιωμάτων, όταν ο σχετικός νόμος υπερψηφίστηκε. Και τώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την κατάργησή του, γίνεται λόγος για δικαίωση της ελευθερίας των χρηστών του διαδικτύου και του λεγόμενου net neutrality.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.