Έως το 2020 η νέα ρυθμιστική Αρχή στην ιρλανδική στοιχηματική αγορά

Η ιρλανδική κυβέρνηση δεσμεύθηκε πριν μερικούς μήνες για την αναδιάρθρωση της στοιχηματικής αγοράς και την επιβολή σαφών κανόνων για την καλύτερη λειτουργία της. Ανάμεσα στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης βρέθηκε και το πάγιο αίτημα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος για τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα επιβλέπει τη λειτουργία της αγοράς.

Αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί, όπως φαίνεται αρκετά σύντομα, αφού οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν να σχηματίσουν τη σχετική Αρχή έως το 2020.

 

Δέσμευση για τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής

Αυτή τη στιγμή, η αγορά στοιχήματος της Ιρλανδίας δε συνοδεύεται από την απαραίτητη κρατική εποπτεία, αφού δεν υπάρχει καμία αρμόδια Αρχή, με αποτέλεσμα οι εταιρείες στοιχήματος να αναγκάζονται να αυτορυθμίζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένας νέος νόμος αποτελεί πάγιο αίτημα των εταιρειών στοιχήματος, με βασική πτυχή τη λειτουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής.

Αυτή η Αρχή θα σχηματιστεί σύντομα και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της έως το 2020, σύμφωνα με τον υφυπουργό της κυβέρνησης, David Stanton. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο νέος νόμος που θα ρυθμίζει αποτελεσματικά την αγορά στοιχήματος θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και πρωταρχικό του μέλημα είναι η δημιουργία μιας αρμόδιας Αρχής, η οποία θα αναλάβει την έκδοση αδειών και την εποπτεία της αγοράς. Σύμφωνα με τα όσα συμπλήρωσε, τέλος, η Αρχή αυτή θα είναι πλήρως ανεξάρτητη, και από την κυβέρνηση και από τους φορείς της αγοράς.

Όσο για τη σύνθεση της αρμόδιας Αρχής, ο υφυπουργός τόνισε ότι καθήκον της θα είναι να εποπτεύει την αγορά και να την προστατεύει από περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παράνομου στοιχηματισμού, εθισμού στον τζόγο και πολλά ακόμη. Για αυτό το λόγο, μπορεί να μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα ατόμων, που ενδεχομένως θα αποτελείται ακόμη και από 100 άτομα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.