Εμπόδια στα online τυχερά παιχνίδια φέρνει νέα απόφαση στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση του online στοιχήματος και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, όπως οι λοταρίες και αυτά του online καζίνο, φέρνοντας νέα εμπόδια στη νεότευκτη αγορά τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή βασίζεται στην ερμηνεία ενός νόμου του 1961, ο οποίος απαγόρευε την ασύρματη ή ενσύρματη επικοινωνία και μεταφορά στοιχημάτων και χρημάτων που προέρχονται από το στοίχημα.

Η νέα ερμηνεία του νόμου από το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ρητά ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν ισχύει μόνο για το στοίχημα, αλλά για όλα τα τυχερά παιχνίδια, και ενδεχόμενη επιβολή του θα εμποδίσει σημαντικά τις εξελίξεις στην ανάπτυξη της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ.

 

Τι ισχύει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ;

Η πρόσφατη κατάργηση του νόμου PASPA απελευθέρωσε ουσιαστικά την αγορά των τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, αφού η αρμοδιότητα για τη νομιμοποίηση και τη ρύθμισή της ανήκει σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά. Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, πολλές Πολιτείες, όπως το New Jersey, το Delaware, η Pennsylvania και άλλες, προσφέρουν πλέον νόμιμα τυχερά παιχνίδια, επίγεια και online. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι οι παίχτες να βρίσκονται εντός των συνόρων της Πολιτείας.

Στην περίπτωση που τα δικαστήρια δεχθούν τη νέα ερμηνεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα παραπάνω δεν πρόκειται να αλλάξουν άμεσα σε μεγάλο βαθμό (αν και θα δημιουργηθεί προηγούμενο με την παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε θέματα των Πολιτειών). Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπως αυτές των Delaware, Nevada και New Jersey, που συνδέονται στον τομέα του online πόκερ, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Πίσω από αυτή την παρέμβαση, τέλος, βρίσκεται και η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να εμπλακεί στα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή στις αγορές τυχερών παιχνιδιών κάθε Πολιτείας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση μπορεί να σημάνει μια πιο ενεργή εμπλοκή, δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες συζητιέται στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου ομοσπονδιακού νόμου για το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.