“Εμφύλιο” στη Νορβηγία προκάλεσε πρόταση χορηγίας της εταιρίας στοιχημάτων Unibet

Η εταιρία στοιχημάτων Unibet προχώρησε πρόσφατα σε μια πρόταση χορηγίας, η οποία προκάλεσε ένα είδος “εμφυλίου” στη Νορβηγία, εξαιτίας κάποιων νομικών κενών, αλλά και άλλων συμφωνιών που θέλει να κλείσει η σχετική διοργάνωση. Αναλυτικότερα, η Unibet πρότεινε στην NSF (Norges Sjakkforbund), τη νορβηγική ομοσπονδία για το σκάκι, μια τεράστια χορηγία, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην πολιτική και επιχειρηματική σκηνή της χώρας.

Άλλωστε, στη Νορβηγία απαγορεύεται το online στοίχημα σε εταιρίες που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια, ενώ παράλληλα απαγορεύεται και η διαφημιστική προβολή τους. Χάρη σε ένα παραθυράκι στο νόμο, όμως, η Unibet είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί άλλες μεθόδους μάρκετινγκ και να αποτελέσει νόμιμα τον χορηγό στο 2020 Chess World Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στη Νορβηγία.

 

Η πρόταση της Unibet και οι νορβηγικές αντιδράσεις

Η Unibet πλησίασε πρόσφατα την NSF με μια πρόταση χορηγίας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ – τη μεγαλύτερη χορηγία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ προς το νορβηγικό σκάκι! Όπως είναι φυσικό, οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας εξετάζουν σοβαρά την πρόταση, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη χορηγία.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις είναι έντονες στη Νορβηγία. Ειδικά το τηλεοπτικό δίκτυο TV 2, το οποίο ετοιμάζει τι δική του πρόταση για την τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης, προχώρησε ακόμη και σε απειλές αποχώρησης. Προς το παρόν, πάντως, η NSF δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή της και τονίζει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά συμφέρουσα προσφορά (αξίας σχεδόν διπλάσιας από την αναμενόμενη του TV 2), την οποία θα εξετάσει πολύ προσεκτικά.

Η NSF, πάντως, ενδέχεται να βρει απέναντί της και την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή στοιχήματος, την Lottstift, η οποία, όμως, δε θα είναι σε θέση να ακυρώσει μια ενδεχόμενη συμφωνία χορηγίας – εκτός κι αν αλλάξει κάτι στους σχετικούς νόμους.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.