Την επαναφορά των στοιχηματικών χορηγιών εξετάζει η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση αναζητά τρόπους να ενισχύσει το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα, ώστε να ξεπεραστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και το lockdown σε συλλόγους, διοργανώτριες Αρχές και αθλητές. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν, μάλιστα, είναι η προσωρινή παύση του νόμου που απαγορεύει δια παντώς τις στοιχηματικές διαφημίσεις, αλλά και τις συνεργασίες χορηγίας ανάμεσα σε ομάδες και στοιχηματικές εταιρείες.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα ισχύει πρωτίστως για την Serie A, το κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μα και για άλλες διοργανώσεις και άλλα αθλήματα. Οι αρμόδιοι, όμως, ξεκαθαρίζουν ότι, αν ληφθεί τελικά η απόφαση, η παύση του νόμου θα είναι προσωρινή.

 

Τα οικονομικά προβλήματα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Οι ομάδες που αγωνίζονται στην Serie Α είχαν δει τον Ιούλιο του 2019 τα έσοδά τους να μειώνονται, εξαιτίας του νόμου που προέβλεπε την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων και των στοιχηματικών χορηγιών προς τον αθλητισμό. Ο νόμος αυτός συρρίκνωσε το εισόδημα των ομάδων, οι οποίες ήταν έως πρόσφατα ανάρπαστες ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρείες. Έτσι, πολλές ομάδες έχασαν τις στοιχηματικές χορηγίες τους, ενώ παράλληλα δε μπορούσαν να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο σε καμία εταιρεία στοιχήματος.

Μερικούς μήνες αργότερα, η οικονομική κατάσταση των ομάδων χειροτέρεψε, εξαιτίας της πανδημίας. Οι αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη αναβλήθηκαν και οι ομάδες δεν είχαν κανένα εισόδημα, από τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια γηπέδων και άλλες πρωτοβουλίες. Ακόμα και σήμερα, που η Serie A επέστρεψε στην κανονικότητα και ετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν, τα έσοδα θα είναι μειωμένα, εξαιτίας του ότι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

 

Η λύση των αρμοδίων

Πολλοί αρμόδιοι λοιπόν, προτείνουν το εξής: να τεθεί σε προσωρινή παύση ο νόμος που απαγορεύει τις στοιχηματικές χορηγίες, ώστε οι ομάδες της Serie A να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν έσοδα, εν όψει της νέας σεζόν. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, οι χορηγίες (και ενδεχομένως και οι διαφημίσεις) θα επιτρέπονται για διάστημα 12 μηνών, προκειμένου οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.