Την κατάργηση της απαγόρευσης στοιχηματικών χορηγιών ζητά ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga

H απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να απαγορέψει καθολικά τις στοιχηματικές διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένης και κάθε μορφής στοιχηματικής χορηγίας προς τον αθλητισμό, έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις στη χώρα και οι πιο πρόσφατες διαμαρτυρίες προέρχονται από τον πρόεδρο της La Liga, Javier Tebas. Οι αντιδράσεις του Tebas είναι αναμενόμενες, αφού οι περισσότερες από τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ισπανίας βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τις στοιχηματικές χορηγίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της La Liga, μάλιστα, η απόφαση για την απαγόρευση των χορηγιών έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή, όταν οι ομάδες αντιμετωπίζουν ήδη μια σημαντική μείωση των εσόδων τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πανδημία αναγκάζει στη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

 

Οι αντιδράσεις του Tebas για την απαγόρευση των χορηγιών

Αυτή δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της La Liga εκφράζει την αντίθεσή του στον σχετικό νόμο. Αυτή τη φορά, όμως, επέμεινε στο γεγονός ότι αν η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του συγκεκριμένου τομέα, θα πρέπει να φροντίσει να τον ελέγξει πιο αποτελεσματικά και όχι να τον απαγορέψει.

Συγκεκριμένα, ο Tebas μίλησε πριν μερικές ημέρες στην τηλεδιάσκεψη Marca Sports Weekend, στην οποία δήλωσε ότι η απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών θα κοστίσει στις ομάδες της La Liga περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα. Σε αυτά τα 90 εκατομμύρια ευρώ έρχονται να προστεθούν και περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ που έχουν χαθεί εξαιτίας των περιορισμών που έχει φέρει φέτος η πανδημία. Αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης, τόνισε ο Tebas, θα είναι οι ομάδες της La Liga να είναι λιγότερο ανταγωνιστικές, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Η πρότασή του, τέλος, αφορά στον αυστηρότερο έλεγχο στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών και όχι στην απαγόρευσή τους. Ο πρόεδρος της La Liga ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να τεθούν περισσότεροι περιορισμοί και αυστηρότερα κριτήρια, παρά να απαγορευτούν εντελώς οι διαφημίσεις και κάθε είδους στοιχηματική χορηγία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.