Δικαστική διαμάχη για στοιχηματική χορηγία στην Ιταλία

Η Ιταλία αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν ανοιχτές και ρυθμιζόμενες αγορές του στοιχήματος και, μάλιστα, το ποδόσφαιρο της χώρας έχει ευνοηθεί αρκετά από τη λειτουργία της, χάρη σε ένα πλήθος χορηγιών προς ομάδες και διοργανώσεις από στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού.

Παράλληλα, όμως, δε λείπουν ούτε τα σκάνδαλα στοιχηματικού χαρακτήρα από τη γειτονική χώρα. Και, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της Ιταλίας δεν αφορούν σε κάποιο σκάνδαλο, μία ακόμη διαμάχη έρχεται να αμαυρώσει τη συνεργασία ανάμεσα στον αθλητισμό της χώρας και τις στοιχηματικές εταιρείες.

 

Ακύρωση χορηγίας λόγω έλλειψης άδειας

Η υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την στοιχηματική αγορά της Ιταλίας, αλλά και το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι η χορηγία που ανακοινώθηκε προς τη Serie A από τη ρωσική εταιρεία στοιχήματος 1XBet. Η συγκεκριμένη χορηγία ανακοινώθηκε πρόσφατα και απέφερε τεράστια οφέλη στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Τα ιταλικά δικαστήρια, όμως, αποφάσισαν να ακυρώσουν τη συμφωνία.

Η αιτία για την ακύρωση της συμφωνίας χορηγίας προς την ιταλική Serie A είναι μία: η ρωσική εταιρεία στοιχήματος 1XBet δεν συγκαταλέγεται στις αδειοδοτημένες εταιρείες που μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιούται ούτε να προσφέρει υπηρεσίες στους Ιταλούς παίχτες του στοιχήματος ούτε να αποτελεί χορηγό ιταλικών ομάδων και διοργανώσεων.

 

Μια χορηγία που έληξε πριν καν ξεκινήσει

Η απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων είναι, φυσικά δεσμευτική και για τις δύο πλευρές, και, εφόσον δε γνωρίζουμε το ύψος της χορηγίας και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, δε μπορούμε να εκτιμήσουμε την οικονομική ζημία για τη Serie A και την 1XBet. Επίσης, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και το πώς θα κινηθεί μετά την απόφαση που εμποδίζει τη συνεργασία τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.