Ελεύθερες να συμφωνούν στοιχηματικές χορηγίες οι ομάδες ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας

Η ιρλανδική FAI (Football Association of Ireland) έχει διακόψει εδώ και αρκετό καιρό τις σχέσεις της με τον τομέα του στοιχήματος, καθώς δεν επιτρέπει τη σύνδεση των διοργανώσεών της με τον κλάδο, μέσω στοιχηματικών χορηγιών. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι τόνισαν πριν μερικές ημέρες ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ιρλανδίας δεν είναι αναγκασμένες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η FAI, με άλλα λόγια, έδωσε το πράσινο φως σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί να αναζητήσει και να συμφωνήσει χορηγίες από εταιρείες στοιχήματος, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν επιθυμεί χορηγίες τέτοιου τύπου. Οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, μετά από την ανακοίνωση για δύο νέες στοιχηματικές χορηγίες προς κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας.

 

Εσωτερική υπόθεση των ομάδων οι στοιχηματικές χορηγίες

Η FAI τόνισε ότι το αν μια ομάδα θα συνάψει συμφωνία στοιχηματικής χορηγίας με μια εταιρεία στοιχήματος ή όχι είναι καθαρά εσωτερική της υπόθεση και δεν υπάρχει κανένας κανονισμός (αλλά και καμία πρόθεση) που να απαγορεύει τις χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες προς ομάδες ποδοσφαίρου. Η φιλοσοφία αυτή της FAI αντανακλά την αντίστοιχη της αγγλικής FA, η οποία έχει διακόψει από το 2017 τις σχέσεις της με τις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά δεν απαγορεύει τις χορηγίες προς ομάδες ποδοσφαίρου (αν και η αγγλική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα απαγόρευσης). Από την άλλη, έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της ιρλανδικής GAA (Gaelic Athletic Association), η οποία έχει απαγορεύσει στο σύνολό τους τις στοιχηματικές χορηγίες προς τα γαελικά αθλήματα.

Η FAI, τέλος, ξεκαθάρισε τη θέση της στο θέμα των στοιχηματικών χορηγιών, με αφορμή τις δύο νέες χορηγίες που ανακοίνωσαν δύο κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας. Πριν μερικούς μήνες, η κάτοχος του FAI Cup, Ντάνταλκ, ανακοίνωσε τη νέα χορηγία της εταιρείας στοιχήματος Bet Regal, ενώ πριν μερικές ημέρες, η Σάμροκ Ρόβερς ανακοίνωσε μια αντίστοιχη συμφωνία με την 888.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.