Πόσο θα αλλάξει η σημερινή εικόνα της ελληνικής αγοράς στοιχήματος;

Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα για τα έσοδα και τους τζίρους της ελληνικής αγοράς online στοιχήματος δείχνουν ότι η ανάπτυξη παραμένει σταθερή, σε πείσμα ακόμη και του γεγονότος ότι η αγορά παραμένει υπό προσωρινό καθεστώς και το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να χάνει έσοδα, εξαιτίας της καθυστέρησης δημιουργίας ενός πλήρους και σύγχρονου νομικού πλαισίου.

Η καθυστέρηση δημιουργίας ενός νέου νόμου (ειδικά για το online στοίχημα), μάλιστα, κρατά σε αναμονή μια σειρά από μεγάλους παίχτες του χώρου, παρόλο που πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης μίας από τις άδειες που θα διατεθούν. Κάθε ενδιαφερόμενος, πάντως, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αναμένεται να δημιουργήσουν ένα νέο πρόσωπο στην ελληνική αγορά στοιχήματος.

 

Ο νόμος που καθυστερεί

Η ελληνική κυβέρνηση είχε δηλώσει εδώ και χρόνια την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα νέο νομικό πλαίσιο για την αγορά online στοιχήματος, αλλά η πρώτη της επίσημη ανακοίνωση ήρθε στο τέλος του 2017. Ο υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει τότε ότι, έως τις αρχές του 2018 θα κατέθετε στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα έβαζε τέλος στην προσωρινή φύση της ελληνικής αγοράς online στοιχήματος.

Αρκετούς μήνες αργότερα, όμως, δεν έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο, παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως η σύνταξη της έκθεσης της εταιρείας Grant Thornton, για τις μεθόδους και τις συνθήκες των αγορών σε άλλες χώρες.

Το πιο πιθανό, πάντως, είναι ότι ένας νέος νόμος θα βάλει τέλος στις προσωρινές αδειοδοτήσεις και θα προσελκύσει νέες εταιρείες του εξωτερικού. Ωστόσο, ανάλογα με το τι θα προβλέπει, μπορεί να οδηγήσει κάποιες εταιρείες στην έξοδο από τη χώρα μας. Ένα ενδεχόμενο, για παράδειγμα, είναι να ζητηθεί από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πληρωμή αναδρομικών φόρων.

 

Ακόμη και ο ΟΤΕ εξετάζει τη διεξαγωγή online στοιχήματος!

Μία από τις εκπλήξεις των τελευταίων μηνών, πάντως, είναι και η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το online στοίχημα από τον ΟΤΕ! Η εταιρεία άλλαξε το καλοκαίρι το καταστατικό της, με στόχο να αιτηθεί για μια από τις άδειες, μόλις τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μάλιστα, δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και μια θέση στο επίγειο στοίχημα, μετά το 2030, όταν λήξει η μονοπωλιακή σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.