Επιστροφή στα στοιχηματικά κουπόνια του ΟΠΑΠ ζητά η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εξαιρείται, σύμφωνα με το νόμο, από τα κουπόνια στοιχήματος του ΟΠΑΠ (στο επίγειο και στο online Πάμε Στοίχημα), εξαιτίας του ασυμβίβαστου του Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ωστόσο, ο νέος αθλητικός νόμος ανοίγει ένα νέο παράθυρο για την ΠΑΕ, προκειμένου να επιστρέψει στα κουπόνια στοιχήματος.

Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ έχουν ήδη ζητήσει την επιστροφή των αγώνων της ομάδας στα κουπόνια στοιχήματος του ΟΠΑΠ και αναμένουν την απάντηση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

 

Γιατί εξαιρείται η ΑΕΚ από το κουπόνι του ΟΠΑΠ;

Η απόφαση να εξαιρείται η ΑΕΚ από το κουπόνι στοιχήματος ΟΠΑΠ λήφθηκε το 2015 και βασίστηκε στη θέση του Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά της Ένωσης, αλλά και στη σχέση του με τον ΟΠΑΠ. Ο Μελισσανίδης είχε κριθεί ως διοικητής της ΑΕΚ από την ΕΕΑ, ενώ παράλληλα ο γιος του, Γιώργος Μελισσανίδης, διατηρεί μετοχικό μερίδιο του ΟΠΑΠ. Εξαιτίας αυτού, κρίθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και πως η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο στοιχηματικό κουπόνι του ΟΠΑΠ.

 

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος αθλητικός νόμος

Ο νέος αθλητικός νόμος καταργεί ουσιαστικά το παραπάνω ασυμβίβαστο, αφού επιτρέπει στα μέλη των ΔΣ των ομάδων (και στους συγγενείς πρώτου βαθμού) να διατηρούν έως το 15% των μετοχών στοιχηματικής εταιρείας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εντεταλμένοι σύμβουλοι, διαχειριστές, μέλη του ΔΣ ή διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Χάρη σε αυτή την αλλαγή στο νόμο, η ΑΕΚ όχι μόνο έχει δικαίωμα να αιτηθεί επιστροφή της στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, αλλά η επιστροφή αυτή θεωρείται πλέον δεδομένη, αφού δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται ο αποκλεισμός της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.