Αφαιρούνται και από το Facebook οι στοιχηματικές διαφημίσεις στην Ιταλία

Η Ιταλία πρόσφατα αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε στοιχηματική διαφήμιση και αθλητική χορηγία, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά σε κάθε μέσο, και ήδη οι μεγαλύτερες πλατφόρμες του διαδικτύου έχουν ανακοινώσει τη συμμόρφωσή τους στο νέο νόμο. Την αρχή έκανε πριν μερικές ημέρες η Google και τώρα ακολουθεί και το Facebook.

Αναλυτικότερα, το Facebook προχώρησε σε αλλαγές, όσον αφορά στους όρους προβολής διαφημίσεων στην Ιταλία και ενημέρωσε κάθε συνεργάτη ότι δε θα προβάλει πια διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου.

 

Χωρίς στοιχηματικές διαφημίσεις το ιταλικό Facebook

Μόλις, λοιπόν, ο νέος νόμος τεθεί σε ισχύ, οι Ιταλοί χρήστες του Facebook δε θα βλέπουν πια διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου. Οι υπεύθυνοι του Facebook ενημέρωσαν πως θα σταματήσουν πια να εμφανίζουν στοιχηματικές διαφημίσεις, ενώ παράλληλα δε θα εμφανίζουν ούτε προφίλ ή λογαριασμούς του Instagram που αφορούν σε στοιχηματικές εταιρείες ή υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, στην ενημέρωση του Facebook αναφέρεται το εξής: “Υπακούοντας στους νέους νόμους, η εταιρεία μας αποσύρει την προβολή διαφημίσεων στοιχηματικού περιεχομένου στην ιταλική αγορά και πλέον θα επιτρέπει μόνο τη διαφημιστική προβολή των κρατικών λοταριών”. 

 

Το νέο διαφημιστικό τοπίο στην Ιταλία

Ο νέος νόμος θα ψηφιστεί στο ιταλικό Κοινοβούλιο στις 10 Αυγούστου και, όταν τεθεί σε ισχύ, θα απαγορεύσει κάθε μορφή διαφημιστικής προβολής στις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Ο εν λόγω νόμος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις (καθώς απαγορεύει παράλληλα και τις χορηγίες των εταιρειών στοιχήματος προς τον αθλητισμό), αλλά οι μεγάλες πολευθνικές, όπως η Google και το Facebook έχουν σπεύσει να ανακοινώσουν τη συμμόρφωσή τους, πριν καν τεθεί σε ισχύ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.