Κατατέθηκε προς έγκριση στην Ε.Ε. το νέο νομοσχέδιο για το online στοίχημα

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε προς έγκριση το νέο νομοσχέδιο για το online στοίχημα και ο τελικός λόγος ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εξετάσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες με την κοινοτική νομοθεσία και, στην περίπτωση που εντοπίσουν κάποια τέτοια, θα στείλουν πίσω το κείμενο για διορθώσεις.

Αντίθετα, αν περάσει το περιθώριο των τριών μηνών που προβλέπεται (την 1η Απριλίου του 2020), χωρίς να υπάρξει κάποια ένσταση, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει το ελεύθερο να προχωρήσει στην επιβολή του νόμου και στην αναδιοργάνωση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, που εξακολουθεί να λειτουργεί υπό καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης.

 

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την ελληνική αγορά

Το νέο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει μια σειρά από νέα μέτρα για τη λειτουργία της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Το κυριότερο από αυτά αφορά στους τύπους των αδειών, οι οποίες θα είναι δύο: μία για online στοίχημα και μία για τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, με κόστος 3 και 2 εκατομμυρίων αντίστοιχα και ισχύ εφτά ετών. Δικαίωμα αίτησης θα έχουν μόνον οι εταιρείες που δε βρίσκονταν στην ελληνική μαύρη λίστα τους τελευταίους 12 μήνες.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι σημερινές άδειες, οι οποίες είναι προσωρινές, θα λήξουν στις 31 Μαρτίου του 2020. Οι εταιρείες που κατέχουν τέτοιες άδειες θα πρέπει να προχωρήσουν ξανά σε αίτηση.

Τέλος, αρκετά αμφιλεγόμενη είναι η διάταξη για τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται μέσω της γεννήτριας τυχαίων αριθμών, όπως τα φρουτάκια. Αν και τελικά δε θα απαγορευθούν, θα επιβληθεί ανώτατο ποσό στοιχηματισμού στα 2 ευρώ και ανώτατο ποσό κερδών στα 5.000 ευρώ. Αντίστοιχα, στα παιχνίδια με τζακπότ, τα κέρδη δε θα μπορούν να ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ. Τέλος, τέτοιου είδους παιχνίδια δε θα μπορούν να διαφημιστούν πουθενά, παρά μόνο στις ιστοσελίδες που διεξάγονται.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.