Κατά των ισπανικών μέτρων για την προβολή του online στοιχήματος η EGBA

H EGBA (European Gaming and Betting Association) δήλωσε την αντίθεσή της στα σχέδια της Ισπανίας να περιορίσει σημαντικά τους τρόπους και τους διαύλους προβολής των στοιχηματικών υπηρεσιών στη χώρα, μέσω του νέου νόμου. Ο εν λόγω νόμος έχει σταλεί προς έγκριση στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή και, μεταξύ άλλων, περιορίζει τη διαφημιστική προβολή σε συγκεκριμένες ώρες και απαγορεύει τις στοιχηματικές χορηγίες, αλλά και την παροχή πριμ στους παίχτες.

Η EGBA διαφωνεί κάθετα με την αυστηρότητα των μέτρων και αναφέρει ότι θα συρρικνώσουν την αγορά στοιχήματος στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί περισσότερο η αγορά του παράνομου στοιχήματος.

 

Επικίνδυνα χαρακτηρίζει τα μέτρα η EGBA

Η EGBA χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα ως καθολική απαγόρευση της διαφημιστικής προβολής των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία. Η καθολική απαγόρευση, τονίζει, δεν είναι μόνο ηθικό θέμα, αλλά και πρακτικό, αφού θα προκύψουν πολλά προβλήματα από αυτή.

Το βασικότερο πρόβλημα θα είναι η άνοδος των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών. Αν οι νόμιμες εταιρείες δε μπορούν να διαφημιστούν ελεύθερα (έστω και με περιορισμούς), οι Ισπανοί παίχτες δε θα μπορούν να τις ξεχωρίσουν από τις παράνομες. Άλλωστε, η διαφήμιση επιτελεί και ενημερωτικό σκοπό. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και από την απαγόρευση των πριμ και άλλων προσφορών, αφού οι παίχτες του στοιχήματος θα προτιμούν στο εξής τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, που θα συνεχίσουν να τα προσφέρουν.

Όσο για την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών, η EGBA παραπέμπει στις δηλώσεις των επαγγελματιών του αθλητισμού, που φοβούνται σημαντική απώλεια εσόδων, μόλις το μέτρο τεθεί σε ισχύ.

Τέλος, η EGBA αναφέρθηκε και στη μοναδική εξαίρεση του νόμου, τις ισπανικές λοταρίες (λαχεία κτλ.), που ανήκουν στο Δημόσιο, και αναφέρει ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ισότητας και της ελεύθερης αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.