Θα αποχωρήσει ο ΟΠΑΠ από την Κύπρο;

Οι εξελίξεις στην Κύπρο ταλανίζουν τη συνεργασία του Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κατάργηση της διακρατικής συμφωνίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει καταστεί ετεροβαρής. Σύμφωνα με όσους αντιδρούν στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών, το κυπριακό Δημόσιο χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα σε έσοδα, εξαιτίας της λανθασμένης ερμηνείας της συμφωνίας.

Κατά της ισχύουσας συμφωνίας τάχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κατάργησής της. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, είναι άγνωστο ποιες εξελίξεις θα ακολουθήσουν, όσον αφορά στη δραστηριοποίηση του ΟΠΑΠ στη χώρα.

 

Κατά του ΟΠΑΠ και ο υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε ρητά την κατάργηση της διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και τον ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντάς την ετεροβαρή, ειδικά μετά την εισαγωγή του παιχνιδιού ΚΙΝΟ. Ο υπουργός μίλησε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου που εξετάζει την συμφωνία, και εξήγησε πως θεωρεί επιτακτική τη θέσπιση μιας εθνικής νομοθεσίας για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Θυμίζουμε πως μια τέτοια νομοθεσία βρίσκεται στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο.

 

Τι συμβαίνει με τη συμφωνία Κύπρου και ΟΠΑΠ;

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πληθύνει οι καταγγελίες από αρμόδιους φορείς (πολιτικούς και εισαγγελείς), σχετικά με τη συμφωνία που έχει υπογράψει από το 2003 το κυπριακό Δημόσιο με τον ΟΠΑΠ. Η συγκεκριμένη συμφωνία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο Επιτροπών της Βουλής και τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους, το κείμενο της συμφωνίας γράφτηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά του!

Εξαιτίας των όρων της συμφωνίας, λοιπόν, το κυπριακό Δημόσιο χάνει έσοδα της τάξης του 1 εκατομμυρίου τον μήνα, σύμφωνα με τους αρμόδιους. Αιτία είναι το γεγονός ότι η συμφωνία ερμηνεύεται λανθασμένα, σύμφωνα με τον γενικό ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος να σας θυμίσουμε πως στις αρχές του χρόνου είχε καταγγείλει τον ΟΠΑΠ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.