Παράνομο το 97% των στοιχημάτων στις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα παράνομα στοιχήματα στις ΗΠΑ είναι πολλά περισσότερα από όσο υπολογιζόταν, καθώς ευθύνονται για το 97% του τζίρου σε ετήσια βάση! Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία H2 Gambling Capital και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iGaming Business, τα παράνομα στοιχήματα στις ΗΠΑ ευθύνονται για τζίρο της τάξης των 196 δις δολαρίων!

Αναλυτικότερα, η έρευνα αφορά στο διάστημα των 12 μηνών του 2016 και αποκαλύπτει ότι τα παράνομα στοιχήματα στις ΗΠΑ είναι πολλά περισσότερα από όσο υπολόγιζαν έως τώρα άλλοι φορείς.

 

Σημαντική αύξηση σε σχέση με προηγούμενες έρευνες

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα της έρευνας της H2 Gambling Capital δείχνουν πολλά περισσότερα παράνομα στοιχήματα, σε σχέση με αυτά που έχουν αποκαλύψει παλαιότερες έρευνες. Για παράδειγμα, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ, η AGA (American Gambling Association) υπολόγισε πρόσφατα τον τζίρο της παράνομης αγοράς στοιχημάτων στα 150 δις δολάρια, ενώ αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι υπολόγισε τα παράνομα στοιχήματα στο 80% της αμερικανικής αγοράς.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα της H2 Gambling Capital, λοιπόν, το 97% των στοιχημάτων που τοποθετούνται στις ΗΠΑ είναι παράνομα. Από αυτά, το 79% τοποθετείται online, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων στοιχημάτων εντοπίζεται σε δύο Πολιτείες: την California και τη Νέα Υόρκη, όπου τα παράνομα στοιχήματα αγγίζουν το 25% του συνόλου.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αποδεικνύουν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ότι ο νόμος PASPA του 1992 δεν είναι πλέον αποτελεσματικός. Άλλωστε, εξετάζοντας τα οικονομικά μεγέθη, αποδεικνύεται ότι ο τζίρος του παράνομου στοιχηματισμού ξεπερνά κατά 1,5 φορά τον συνολικό τζίρο των τυχερών παιχνιδιών στην Πολιτεία της Nevada, όπου βρίσκεται η παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου, το Λας Βέγκας!

Τον Μάρτιο η AGA ανακοίνωσε πως μόνο το 3% των στοιχημάτων των Αμερικάνων ήταν νόμιμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.