Περισσότερο κερδοφόρα τα online παιχνίδια στη σουηδική αγορά

Σύμφωνα με τα νεότερα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών γενικότερα στη Σουηδία, τα online τυχερά παιχνίδια είναι αυτά που συγκεντρώνουν την προτίμηση των περισσότερων παιχτών, σε αντίθεση με τα επίγεια παιχνίδια που παρουσίασαν μειωμένα έσοδα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το πρώτο τρίμηνο του 2017, παρά το γεγονός ότι τα επίγεια τυχερά παιχνίδια παρουσίασαν πτώση εσόδων, τα online (όπως το online στοίχημα, τα online καζίνο και άλλα τυχερά παιχνίδια) κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδά τους.

 

Αύξηση κατά 13%

Αναλυτικότερα, τα online παιχνίδια που προσφέρονται στην σουηδική αγορά, στην πλειοψηφία τους από στοιχηματικές εταιρείες που εδρεύουν εκτός της χώρας (και προσφέρουν υπηρεσίες μέσω ενός γκρίζου νομοθετικού πλαισίου), παρουσίασαν αύξηση των εσόδων τους κατά 13%. Τα online παιχνίδια εξασφάλισαν έσοδα της τάξης των 123,4 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα, τα επίγεια τυχερά παιχνίδια εξασφάλισαν έσοδα της τάξης των 432 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3%.

Βέβαια, τα έσοδα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών παραμένουν υψηλότερα των αντίστοιχων των online παιχνιδιών. Ωστόσο, εμφανίζεται μια τάση που ενδεχομένως ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Svesnka Spel, η εταιρεία που διαθέτει το μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών στη Σουηδία, ανακοίνωσε μείωση των εσόδων της από τα επίγεια τυχερά παιχνίδια κατά 9%, αλλά αύξηση κατά 6% των εσόδων που εξασφάλισε από τα online παιχνίδια της.

 

Η συνολική εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Το μοίρασμα της πίτας της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών ανάμεσα σε εταιρείες του εξωτερικού και σουηδικές είχε ως αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η συνολική εικόνα της αγοράς. Άλλωστε, τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν συνολική αύξηση των εσόδων της τάξης του 0,2%.

Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα είναι ενδεικτικά των τάσεων που επικρατούν στην σουηδική αγορά και καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη μερική κατάργηση του μονοπωλίου της Svesnka Spel που εξετάζει η κυβέρνηση. Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, άλλωστε, το σουηδικό δημόσιο θα εξασφαλίζει φόρους 18% επί των εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας.

Οι σουηδικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς του στοιχήματος και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να δεχτούν αιτήσεις για την απόκτηση άδειας νόμιμης λειτουργίας από εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.