Στο Κοινοβούλιο ο νέος νόμος περί στοιχήματος της Μάλτας

Η κυβέρνηση της Μάλτας έφερε στο κοινοβούλιο τον νέο νόμο περί στοιχήματος, ο οποίος έχει σκοπό να δώσει μεγαλύτερες εξουσίες στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή (την MGA), αλλά και να εκσυγχρονίσει την αγορά, με βάση τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Εφόσον υπερψηφιστεί, ο νέος νόμος θα αντικαταστήσει ολοκληρωτικά τον προηγούμενο. Ωστόσο, δε φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, παρά μόνο σε επιμέρους τομείς, όπως οι δράσεις και ευθύνες της MGA, η ενίσχυση της ακεραιότητας των υπηρεσιών και η χρήση των νέων τεχνολογιών.

 

Τι αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος;

Βασική μέριμνα του νέου νόμου είναι να αποκτήσει περισσότερες εξουσίες η ρυθμιστική Αρχή MGA, προκειμένου να είναι σε θέση να ρυθμίζει και να προστατεύει αποτελεσματικότερα την αγορά των τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Mέσω των σχετικών διατάξεων, η MGA θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευχέρεια ελέγχου, όχι μόνο στις διαδικασίες λειτουργίας των αδειοδοτημένων εταιρειών, αλλά και στον τομέα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι συγκεκριμένες εξουσίες κρίθηκαν απαραίτητες, ειδικά μετά την ανακάλυψη ότι στοιχηματικές εταιρείες που είχαν αδειοδοτηθεί στη Μάλτα χρησιμοποιούνταν ως μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την ιταλική μαφία.

Πλέον, λοιπόν, η MGA θα έχει πρόσβαση και σε επιπλέον πληροφορίες για τα ποσά που στοιχηματίζονται και δηλώνονται, ενώ παράλληλα θα εξαλειφθούν και όσοι νόμοι της μπαίνουν εμπόδιο στη συνεργασία με διεθνείς φορείς καταπολέμησης του εγκλήματος.

Τέλος, στο νέο νόμο έχουν ληφθεί υπόψη και νέες τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από τις στοιχηματικές εταιρείες, όπως το blockchain και άλλες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.