Επιμένει στην απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών η ισπανική κυβέρνηση

Η ισπανική κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο που προβλέπει μια σειρά περιορισμών στη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή και πολύ σύντομα η αγορά της χώρας θα αλλάξει πρόσωπο, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικούς περιορισμούς.

Ανάμεσα σε αυτούς τους περιορισμούς βρίσκεται η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, με μόνη εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και η απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών προς αθλητικά σωματεία.

 

Οι διαδικασίες για την έγκριση του νόμου

Το νομοσχέδιο που θα φέρει νέους περιορισμούς στη λειτουργία της στοιχηματικής αγοράς έχει ολοκληρωθεί και κατατέθηκε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν αντιτίθεται στους ευρωπαϊκούς νόμους ανταγωνισμού και ελεύθερου εμπορίου. Στην περίπτωση που η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει ενστάσεις, οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, ακόμα και εγκαίρως για την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν 2020-2021.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Ανάμεσα στους περιορισμούς που προβλέπονται στο νέο νόμο, τρεις είναι οι σημαντικότεροι. Ο πρώτος απαγορεύει την μετάδοση κάθε διαφήμισης στοιχηματικού περιεχομένου, με μόνη εξαίρεση το διάστημα από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Αρχικά, εξαιρούνταν και οι ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις μετά τις 8 το βράδυ, αλλά τελικά απαγορεύεται η διαφημιστική προβολή και σε αυτές.

Ο δεύτερος αφορά σε στοιχηματικές χορηγίες. Κάθε τέτοια συνεργασία ανάμεσα σε ομάδες και στοιχηματικές εταιρείες θα απαγορευτεί, αφού οι ομάδες δε θα μπορούν να έχουν στοιχηματικά λογότυπο στις φανέλες τους, αλλά ούτε και να μετονομάζουν τα γήπεδά τους. Ο συγκεκριμένος περιορισμός αναμένεται να βλάψει τα οικονομικά πολλών ομάδων. Άλλωστε, μόνο στην Primera Division, 8 ομάδες έχουν στοιχηματικούς χορηγούς (οι Βαλένθια, Αλαβές, Λεγκανές, Γρανάδα, Μαγιόρκα, Σεβίλλη, Οσασούνα και Λεβάντε).

Ο τρίτος περιορισμός αφορά στους διάσημους που χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών. Και σε αυτή την περίπτωση, θα ισχύει καθολική απαγόρευση, αφού οι εταιρείες στοιχήματος δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν διάσημους για να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.