Νομιμοποίση του στοιχήματος ετοιμάζει η Τζαμάικα!

Είναι περισσότερο γνωστή για τη reggae μουσική, τον Bob Marley και τις παραλίες της. Αλλά σύντομα η Τζαμάικα μπορεί να γίνει γνωστή και για την αγορά του στοιχήματος, καθώς φαίνεται πως οι υπεύθυνοι προωθούν το άνοιγμά της και νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχηματισμού!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρμόδιες Αρχές εξετάζουν και σκοπεύουν να προωθήσουν το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς που θα καταλήξει σε νομιμοποίηση του στοιχηματισμού στο νησί της Καραϊβικής. Ήδη, μάλιστα, αναφέρεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού.

 

Προετοιμασίες για νομιμοποίηση του στοιχήματος

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λοιπόν, ο Audley Shaw, υπουργούς Οικονομίας και Δημόσιων Υπηρεσιών της Τζαμάικα, έχει ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς του στοιχήματος. Παράλληλα, ο Shaw έχει αναφέρει πως έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη νεοσύστατη αγορά και να βοηθήσουν στην απελευθέρωσή της.  

Ο ίδιος ο υπουργός ανέφερε: “Από πέρσι, η Επιτροπή Καζίνο της χώρας έχει συναντηθεί με δύο διεθνείς επενδυτές, που έχουν πλέον προχωρήσει την προετοιμασία των αιτήσεών τους για δραστηριοποίηση στην αγορά. Τέτοιου είδους εξελίξεις προκαλούν μεγάλη αισιοδοξία, σχετικά με τη δυναμική ανάπτυξης του τομέα τυχερών παιχνιδιών”.

 

Συνεργασία με το νόμο

Παράλληλα με τις πτυχές που θα φέρουν την απελευθέρωση της αγοράς στοιχηματισμού, οι Αρχές εξετάζουν και αυτές της προστασίας των πολιτών. Ήδη, πριν ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού νόμου, η αρμόδια επιτροπή (Επιτροπή Στοιχηματισμού, Παιχνιδιών και Λοταριών της Τζαμάικα) έχει υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης με τις Αρχές επιβολής του νόμου, προκειμένου να μοιράζονται πληροφόρηση και τεχνογνωσία. Σκοπός του μνημονίου είναι να καταπολεμηθούν φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού, όσο η αγορά απελευθερώνεται σταδιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, άλλωστε, ο παράνομος στοιχηματισμός έχει ετήσιο τζίρο 2 δις δολαρίων στη χώρα, με μεγάλο ποσοστό των παράνομων εσόδων να χρηματοδοτεί τον υπόκοσμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.