Δύσκολη η καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος στην Ολλανδία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας, η Kansspelautoriteit, παραδέχθηκε πρόσφατα ότι η καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος είναι μια δύσκολη υπόθεση και πως το μέτρο της επιβολής προστίμων έχει ελάχιστο αντίκτυπο. Η αρμόδια Αρχή θέλησε να επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων, όσο αυτοί ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν το νέο νόμο περί στοιχήματος, ο οποίος έχει εγκριθεί από την Κάτω Βουλή της Ολλανδίας εδώ και 3 χρόνια.

Η παραδοχή της Kansspelautoriteit έρχεται να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναθεώρηση του νόμου, ο οποίος, αν εγκριθεί, μπορεί να ανοίξει την ολλανδική αγορά στοιχήματος.

 

Ανώφελα τα πρόστιμα για όσους παρανομούν

Η Kansspelautoriteit ελέγχει την αγορά της Ολλανδίας και εντοπίζει τις στοιχηματικές ιστοσελίδες εκείνες που λειτουργούν μεν στο εξωτερικό, αλλά δέχονται πελάτες από την Ολλανδία, χωρίς να έχουν την σχετική άδεια. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, η αρμόδια Αρχή επιβάλλει πρόστιμα στις ιδιοκτήτριες εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική αξία των προστίμων του 2018 έφτασε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ – περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Όμως, τα πρόστιμα δε μοιάζουν ικανά να αποθαρρύνουν τις εταιρείες που λειτουργούν παράνομα στη χώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, άλλωστε, οι εταιρείες εδρεύουν εκτός Ολλανδίας και η Kansspelautoriteit δεν έχει τη δικαιοδοσία να τις αναγκάσει να πληρώσουν.

Για αυτό το λόγο, η Kansspelautoriteit προχώρησε σε παρέμβαση, μερικές εβδομάδες πριν την αναθεώρηση και ψήφιση του νόμου από τη Γερουσία, προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του παράνομου online στοιχήματος. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι πολλοί από τους Ολλανδούς παίχτες δε γνωρίζουν καν ότι στοιχηματίζουν σε παράνομες ιστοσελίδες, αφού δεν υπάρχει ούτε η σχετική ενημέρωση ούτε ο τρόπος να πάψουν τη λειτουργία τους.

Προς το παρόν, πάντως, η Kansspelautoriteit εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει αυστηρότερη στον τομέα της διαφημιστικής προβολής των παράνομων ιστοσελίδων, καθώς και το να χρησιμοποιήσει νέους μεθόδους μπλοκαρίσματός τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.