Παραμένουν αυστηρές έναντι των στοιχηματικών διαφημίσεων οι σουηδικές Αρχές

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Lotteriinspektionen, εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σε μια σειρά από ΜΜΕ της χώρας, προκειμένου να σταματήσουν να διαφημίζουν εταιρίες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν παράνομα στη χώρα. Αν και η στοιχηματική αγορά της Σουηδίας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, οι αρμόδιοι δεν προσφέρουν καμία περίοδο χάριτος και προειδοποιούν όσους διαφημίζουν ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του εξωτερικού πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα.

Η προειδοποίηση έγινε προς 39 διαφορετικά ΜΜΕ, στα οποία διαφημίζονται στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού που προσφέρουν υπηρεσίες και σε Σουηδούς παίχτες, παρά το γεγονός ότι δε δικαιούνται να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 

Οι αυστηρές προειδοποιήσεις των σουηδικών Αρχών

Η Lotteriinspektionen προειδοποίησε ιστοσελίδες και άλλα ΜΜΕ ότι η διαφήμιση παράνομων στοιχηματικών εταιριών εξακολουθεί να έρχεται αντίθεση με το άρθρο 38 του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Τόνισε, μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι το νομοθετικό πλαίσιο και η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, αυτό δε σημαίνει ότι οι νόμοι έχουν πάψει να ισχύουν. Τέλος, απείλησε τους παραβάτες με τσουχτερά πρόστιμα για κάθε παράνομη διαφήμιση, τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και 10.000 ευρώ.

 

Σε μεταβατικό στάδιο η αγορά της Σουηδίας

Βέβαια, η αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, αφού τα τυχερά παιχνίδια θα απελευθερωθούν επιτέλους από το κρατικό μονοπώλιο. Η νέα αγορά θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2019 και τον ερχόμενο Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών εσωτερικού και εξωτερικού που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα.

Έως τότε, όμως, οι αυστηροί νόμοι της Σουηδίας εξακολουθούν να ισχύουν, γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαφημίζει στοιχηματικές εταιρείες που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.