Αυξημένα τα καθαρά κέρδη της βρετανικής αγοράς online στοιχήματος

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ρυθμιστική Αρχή της βρετανικής αγοράς στοιχήματος, η UKGC (UK Gambling Commission) τα καθαρά κέρδη από το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο. Αναλυτικότερα, η έκθεση της UKGC αφορά στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017 και δείχνει αύξηση των κερδών κατά 10,1%.

 

Σημαντική αύξηση κερδών στην online αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UKGC, τα καθαρά κέρδη της αγοράς των online τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα και άλλα) αυξήθηκαν κατά 10,1%, καθώς έγγιξαν τα 5,35 δις ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση, που δείχνει την σταθερή ανάπτυξη της βρετανικής αγοράς στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών.

 

Αύξηση και στην επίγεια αγορά

Παράλληλα, και τα στοιχεία που αφορούν στην αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα και καζίνο) δείχνουν αύξηση, αν και όχι τόσο σημαντική όσο στον online τομέα. Η επίγεια αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφάλισε καθαρά κέρδη της τάξης των 15,6 δις ευρώ κατά τη διάρκεια του διαστήματος από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Αυτό σημαίνει ότι τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,8%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Αυξημένο μερίδιο για την online αγορά

Συγκρίνοντας τα παραπάνω στοιχεία, διαπιστώνει κανείς ότι, αν και σαφώς περισσότεροι παίχτες προτιμούν το επίγειο στοίχημα, το μερίδιο της online αγοράς αυξάνεται σημαντικά. Πλέον, τα κέρδη των online τυχερών παιχνιδιών καταλαμβάνουν το 34% των συνολικών κερδών της αγοράς. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 1,5%. Άλλωστε, έχουν αυξηθεί και οι ενεργοί λογαριασμοί όσων στοιχηματίζουν ή παίζουν online.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των στοιχηματικών πρακτορείων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 3,9%, καθώς πλέον λειτουργούν μόνο 8.502 καταστήματα. Μείωση καταγράφηκε και στον αριθμό των εργαζομένων στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στους 106.236, κατά 1%.

Διαβάστε τα στοιχεία που είχε ανανκοινώσει η UKGC κατά το διάστημα ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2016.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.