Πρόθυμο να στοιχηματίζει σε τουρνουά το 50% των Αμερικανών φιλάθλων των eSports

Μια νέα έρευνα εξέτασε τις προοπτικές της νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ, ειδικά στον τομέα του στοιχηματισμού στα eSports, και όπως φαίνεται, οι λάτρεις του αθλήματος είναι πρόθυμοι να στοιχηματίζουν σε αναμετρήσεις και τουρνουά, εφόσον βέβαια είναι νόμιμο. Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία Interpret και στάθηκε σε δύο τομείς: τον στοιχηματισμό στα eSports και τις προσπάθειες καταπολέμησης της χειραγώγησης αγώνων.

Άλλωστε, οι δύο τομείς συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Ο κυριότερος αποτρεπτικός παράγοντας στοιχηματισμού σε κάποιο άθλημα είναι η έλλειψη ακεραιότητας και οι παίχτες του στοιχήματος (όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο) δεν είναι διατεθειμένοι να στοιχηματίσουν σε ένα αναξιόπιστο άθλημα.

 

Οι προθέσεις των Αμερικανών φιλάθλων των eSports

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Interpret, οι περισσότεροι Αμερικανοί φίλαθλοι των eSports δείχνουν αρκετή εμπιστοσύνη στις προσπάθειες των αρμοδίων να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του αθλήματος, ώστε να είναι διατεθειμένοι να στοιχηματίζουν σε επίσημους αγώνες και τουρνουά. Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι διατεθειμένο να στοιχηματίζει στα eSports, εφόσον ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος είναι νόμιμος. Αντίθετα, το 28% δήλωσε ότι μάλλον δε θα στοιχημάτιζε, ενώ οι υπόλοιποι φάνηκαν περισσότερο αναποφάσιστοι.

Ο βασικός φόβος όσων αποφάσισαν αρνητικά είναι η αξιοπιστία και η ακεραιότητα του αθλήματος. Τα eSports έχουν κλυδωνιστεί αρκετές φορές από σκάνδαλα χειραγώγησης αγώνων, ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές του αθλήματος έχουν ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, οι φορείς που διαφυλάσσουν την ακεραιότητα των eSports έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές συνεργασίες (όπως αυτή με την Esports Charts) και έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν περιστατικά χειραγώγησης αγώνων και στοιχηματικής απάτης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.