Σταθερά αναπτύσσεται ο τομέας των eSports στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδικά κατά την περίοδο του lockdown της άνοιξης, εκατομμύρια παίχτες του στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον υπόλοιπο κόσμο γνώρισαν καλύτερα τον αναπτυσσόμενο τομέα των eSports, στον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι καλύτεροι παίχτες videogames στον κόσμο. Με αφορμή τη διακοπή των πραγματικών αθλημάτων, τα eSports αναπτύχθηκαν σε τεράστιο βαθμό στον στοιχηματικό τομέα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η γενικότερη ανάπτυξή τους ξεκίνησε μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλωστε, τα eSports αναπτύσσονται σταθερά με άλματα της τάξης του 8,5% κάθε χρόνο, από το 2016 έως το 2019. Η έρευνα δείχνει ότι τα eSports έχουν αξιοπρόσεκτη συνεισφορά στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου και πως αυτή η συνεισφορά έχει σταθερά ανοδική τάση.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις εταιρείες αναλύσεων Olsberg SPI και Nordicity και δείχνει ότι τα eSports ενίσχυσαν την αγγλική οικονομία κατά 124 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2019. Η ανάπτυξη του τομέα παραμένει σταθερή στο 8,5% τα τελευταία χρόνια και οι θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει αγγίζουν τις 1.200. Παρά τη μεγάλη ανάπτυξη, όμως, ο τομέας των eSports στο Ηνωμένο Βασίλειου αντιπροσωπεύει μόλις το 8% του παγκόσμιου επιπέδου.

Για αυτό το λόγο, η έρευνα καταλήγει σε προτάσεις που μπορούν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον τομέα, όπως η εμπλοκή κυβερνητικών φορέων σε προγράμματα ανάπτυξης και η ανάπτυξη ενός δικτύου εξαγωγών.

 

Η σχέση των eSports με το στοίχημα

Τα eSports αποτελούν κομμάτι του στοιχήματος εδώ και χρόνια, αλλά η ανάπτυξή τους είναι μικρή (αν και σταθερή). Την άνοιξη του 2020, όμως, το lockdown και η διακοπή των πραγματικών αθλημάτων προκάλεσε έκρηξη στο στοιχηματικό ενδιαφέρον για τα eSports. Ο τζίρος του στοιχηματισμού στα eSports ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επίπεδο και, παρόλο που μειώθηκε σημαντικά μετά την επιστροφή των αθλητικών διοργανώσεων, παρέμεινε σε επίπεδα υψηλότερα των αντίστοιχων των περασμένων ετών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.