Κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων τάσσεται η ποδοσφαιρική ομάδα Έντινμπουργκ Σίτι

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Scottish League 2, Έντινμπουργκ Σίτι, τάχθηκε κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων, υποστηρίζοντας ότι το ποδόσφαιρο δε θα έπρεπε να έχει τόσο έντονες σχέσεις με τα τυχερά παιχνίδια, τα οποία κρύβουν σημαντικό ρίσκο και κινδύνους για την ψυχική υγεία των φιλάθλων. Η Έντινμπουργκ Σίτι συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια The Big Step, η οποία επιθυμεί να μειώσει την παρουσία των στοιχηματικών εταιρειών στον αθλητισμό, αλλά και στην καθημερινότητα γενικότερα.

Ήδη, μάλιστα, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει λάβει τη στήριξη πολιτικών και αθλητικών φορέων, με την ποδοσφαιρική ομάδα να αποτελεί την πιο πρόσφατη συνεργάτιδα. Σκοπός των εμπνευστών της καμπάνιας είναι να πάψουν οι στοιχηματικές χορηγίες, αλλά και οι στοιχηματικές διαφημίσεις.

 

Η καμπάνια για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Η καμπάνια The Big Step αποτελεί πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Gambling with Lives και τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει έδαφος στη Σκωτία, καθώς έχει εξασφαλίσει τη στήριξη σημαντικών φορέων, όπως πολιτικοί, αλλά και αθλητικοί φορείς, όπως η Έντινμπουργκ Σίτι. Οι εμπνευστές της καμπάνιας υποστηρίζουν ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις και χορηγίες βλάπτουν τον αθλητισμό, καθώς τον συνδέουν με μια συνήθεια που προκαλεί βλάβες στην ψυχική υγεία. Για αυτό το λόγο, ζητά την απαγόρευση κάθε σχέσης του στοιχήματος με τον αθλητισμό, όπως οι χορηγίες και οι διαφημίσεις σε γήπεδα και τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Τους στόχους του The Big Step στηρίζει πλέον και η Έντινμπουργκ Σίτι, η οποία αρχικά δεσμεύθηκε να αποφύγει κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση στο γήπεδό της, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συνεργασία με στοιχηματικές εταιρείες. Ο πρόεδρός της, Jim Brown, δήλωσε για την απόφαση: “Αποφασίσαμε ότι είναι καιρός να υιοθετήσουμε μια ηθική προσέγγιση σε όλες τις συνεργασίες μας. Η πανδημία μας έδειξε πόσο μπορεί το ποδόσφαιρο να προσφέρει το καλό, οπότε είναι απόλυτα λογικό για εμάς το να προωθούμε μόνο θετικά μηνύματα για τη σωματική και την ψυχική υγεία”.

Τέλος να θυμίσουμε πως με βάση την πρωτοβουλία της Big Step μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων πρότεινε την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του EURO.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.