Μείωση των στοιχηματικών διαφημίσεων ζητούν οι κάτοικοι της Ανδαλουσίας

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, οι κάτοικοι της Ανδαλουσίας θεωρούν ότι σφυροκοπούνται από πάρα πολλές διαφημίσεις στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στην τηλεόραση. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, είναι υπέρ της μείωσης των στοιχηματικών διαφημίσεων, ειδικά κατά τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων στην τηλεόραση, με βασικό στόχο την προστασία των ανηλίκων.

Βέβαια, τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση (η οποία διεξήχθη το 2017) δε σημαίνουν αυτόματα πως οι αρμόδιες Αρχές θα ξεκινήσουν τον περιορισμό των στοιχηματικών διαφημίσεων. Ωστόσο, αναμένεται οι υπεύθυνοι της αυτόνομης ισπανικής επαρχίας να τα λάβουν υπόψη τους σε μελλοντικές μεταρρυθμίσεις.

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Audiovisual Council of Andalucía (CAA) κατά το 2017 και μια από τις ερωτήσεις αφορούσε στη συχνότητα μετάδοσης στοιχηματικών διαφημίσεων. Σύμφωνα με το 75% των ερωτηθέντων, οι στοιχηματικές διαφημίσεις είναι πολλές και θα ήταν καλό να μειωθούν.

Ο βασικότερος προβληματισμός των ερωτηθέντων που ζήτησαν μείωση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση είναι ο αντίκτυπος που έχουν στα παιδιά και στους ανήλικους. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, οι περισσότεροι πρότειναν την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιούνται από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν το ελεύθερο να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, όχι μόνο στην Ανδαλουσία, αλλά και σε ολόκληρη την Ισπανία. Και, εφόσον αποφασιστεί κάποιου είδους περιορισμός στον συγκεκριμένο τομέα, θα επηρεαστεί σημαντική διαφημιστική αγορά της χώρας.

Τέλος να σας θυμίσουμε πως το στοίχημα στην Ανδαλουσία νομιμοποιήθηκε μέσα στο 2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.