Αποφεύγουν τις κοινωνικές ομάδες οι εθισμένοι στον τζόγο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία κατέληξε σε νέα συμπεράσματα για τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Auckland και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας, με σκοπό να εντοπιστούν χαρακτηριστικά των εθισμένων παιχτών που μπορούν να βοηθήσουν στο έγκαιρο εντοπισμό τους και στην αποτελεσματικότερη θεραπεία τους.

Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη νέα έρευνα είναι το γεγονός ότι οι παίχτες που έχουν εθιστεί στον τζόγο αποφεύγουν τη συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες και σε ομαδικές δραστηριότητες. Παράλληλα, εντοπίστηκαν δεσμοί ανάμεσα στα προβλήματα εθισμού και στη σωματική υγεία των παιχτών.

 

Τα συμπεράσματα της νέας έρευνας

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ένα κοινό χαρακτηριστικό των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο είναι η απομάκρυνσή τους από κοινωνικές δραστηριότητες. Οι παίχτες κλείνονται στα προβλήματά τους και δε συμμετέχουν σε κοινωνικές ομάδες ή κοινές δράσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εντοπισμού αυτών των παιχτών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, όταν κάποιος αποτραβιέται και αποχωρεί από κοινωνικές ομάδες ή κοινές δράσεις, η συμπεριφορά του μπορεί να είναι σημάδι εθισμού στον τζόγο.

Ένα άλλο σημάδι θα μπορούσε, σύμφωνα με την έρευνα, να είναι η σωματική τους υγεία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεται είναι οι κακές για την υγεία συνήθειες. Πολλοί εθισμένοι στον τζόγο καταφεύγουν σε καταχρήσεις (αλκοόλ και τσιγάρο), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματά τους, με αποτέλεσμα την σταθερή επιδείνωση της υγείας τους.

Οι υπεύθυνοι, τέλος, ανέφεραν ότι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα μπορούν να χρησιμεύσουν και σε επόμενες έρευνες, αλλά και στις υπηρεσίες στήριξης και θεραπείας των εθισμένων, κυρίως χάρη στο γεγονός ότι μπορούν να βοηθήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.