Νέα έρευνα σχετικά με τις στοιχηματικές συνήθειες των Κύπριων παιχτών

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Κύπρο δίνει νέα στοιχεία για τις στοιχηματικές συνήθειες των Κύπριων παιχτών, κυρίως στον τομέα της αντίληψής τους για τα τυχερά παιχνίδια. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Insights Market Research (IMR) Ltd., για λογαριασμό της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου και δείχνει τις απόψεις που έχουν διαφορετικές κατηγορίες Κύπριων παιχτών για τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια.

Η έρευνα έχει τον τίτλο “Παγκύπρια Ποσοτική Μελέτη και Έρευνα σχετικά με τον Επηρεασμό, τη Συμπεριφορά και τα Χαρακτηριστικά των Χρηστών Τυχερών Παιχνιδιών” και διεξήχθη μέσω ερωτηματολογίων το 2017.

 

Οι απόψεις των Κύπριων για τα τυχερά παιχνίδια

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα της μελέτης είναι αυτό που προκύπτει από την ερώτηση για το αν τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση των παιχτών. Σύμφωνα με την έρευνα, μια σημαντική μερίδα του κοινού πιστεύει πως τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι ικανά να πετύχουν κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον (αν και αναμενόμενο), όμως, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι που πιστεύουν πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο είναι παίχτες που έχουν δείξει σημάδια προβληματικής στοιχηματικής συμπεριφοράς.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην ερώτηση για το αν τα τυχερά παιχνίδια αποτελούν μια ευχάριστη δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, μεγάλα ποσοστά συμφωνίας έχουν οι παίχτες νεαρότερης ηλικίας (18-35 ετών), ενώ σύμφωνοι είναι για μια ακόμη φορά οι περισσότεροι από τους παίχτες που εμφανίζουν προβληματική στοιχηματική συμπεριφορά.

Τέλος, μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα εμφανίζεται απαισιόδοξο για την υπευθυνότητα που θα πρέπει να δείχνουν όλοι οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.