Αυξήθηκαν τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού μέσα στο 2020

Η GLMS (Global Lottery Monitoring System), o φορέας που διαφυλάσσει την ακεραιότητα της σχέσης αθλητισμού και τυχερών παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε τα ευρήματά του για το 2020, όσον αφορά σε ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού ανά άθλημα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα ύποπτα περιστατικά αυξήθηκαν μέσα στο 2020, σε σχέση με το 2019.

Συγκεκριμένα, η GLMS ανακοίνωσε ότι εντόπισε συνολικά 1.113 ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού, αυξημένα κατά 41,4%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.

 

Τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού του 2020

Από τα 1.113 ύποπτα περιστατικά που εντόπισε η GLMS κατά τη διάρκεια του 2020, η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 832 ύποπτα περιστατικά στο ποδόσφαιρο, πολλά περισσότερα από το δεύτερο μπάσκετ, στο οποίο εντοπίστηκαν μόλις 134. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το τένις, με 50 περιστατικά, στην τέταρτη το αμερικανικό ποδόσφαιρο με 11 και στην πέμπτη τα eSports και το βόλεϊ, με 10. Τέλος, εντοπίστηκαν 5 περιστατικά στο χάντμπολ, 3 στο μπέιζμπολ και από 1 σε πινγκ πονγκ και μπάντμιντον.

Όσον αφορά στην γεωγραφική κατανομή των περιστατικών που εντόπισε η GLMS, τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Ευρώπη. Η γηραιά ήπειρος, μάλιστα, ευθύνεται για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών με 727. Από αυτά, τα 559 αφορούσαν στο ποδόσφαιρο, τα 70 στο μπάσκετ και τα 29 στο τένις. Αντίστοιχα, στην Ασία εντοπίστηκαν 191 περιστατικά, στη Νότια Αμερική 90, στη Βόρεια Αμερική 64, στην Αφρική 23 και στην Ωκεανία μόλις 7. Τα εναπομείναντα 11 περιστατικά χαρακτηρίστηκαν διεθνή από την GLMS.

Από τα παραπάνω περιστατικά, μόλις τα 86 κρίθηκαν σοβαρά. Και πάλι, όμως, η αύξηση από τα αντίστοιχα 50 του 2019 είναι μεγάλη. Όλα τα υπόλοιπα περιστατικά κρίθηκαν μικρής ή μεσαίας σημασίας.

Τέλος δείτε και τα περιστατικά ύποπτων αγώνων και στοιχημάτων που ανακοίνωσε η GLMS για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.