Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ιταλική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Οι διαφημίσεις του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών απαγορεύονται στην Ιταλία, καθώς ο πρόσφατος νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2019 δεν επιτρέπει την παραμικρή διαφημιστική προβολή του κλάδου στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα ψηφιακά μέσα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ψήφιση και η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου είχαν προκαλέσει από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις στην ιταλική αγορά και αυτές δεν έχουν κοπάσει, ούτε 8 μήνες μετά.

Οι φορείς της αγοράς, άλλωστε, επιμένουν ότι η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων δεν είχε καμία ουσιαστική βάση, αφού δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν πως ενισχύουν τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Από την άλλη, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η απαγόρευσή τους ευνοεί περισσότερο το παράνομο στοίχημα, παρά την προστασία των παιχτών.

 

Νέες αντιδράσεις για την απαγόρευση των διαφημίσεων

Οι αντιδράσεις για την εφαρμογή του νόμου δεν έχουν κοπάσει, αλλά αντίθετα έχουν ενισχυθεί. Πρόσφατα, ο CEO της εταιρείας στοιχημάτων Snaitech, μιας από τις κορυφαίες στην Ιταλία, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι μια απόλυτη αποτυχία και πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι λύνει.

Σύμφωνα με τον Fabio Schiavolin, αυτό που έχει καταφέρει ο συγκεκριμένος νόμος είναι να φουντώσει τις φλόγες του παράνομου στοιχήματος. Ο CEO της Snaitech τόνισε ότι μια από τις λειτουργίες των στοιχηματικών διαφημίσεων είναι να ενημερώνουν το κοινό για το ποιες ιστοσελίδες είναι νόμιμες σε μία αγορά τυχερών παιχνιδιών. Από τη στιγμή που απουσιάζουν τέτοιες διαφημίσεις, το βασικό πλεονέκτημα έχουν οι παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν ξεχωρίζουν από τις νόμιμες.

Παράλληλα, ο Fabio Schiavolin ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση απέτυχε να βασίσει την πολιτική της για ένα τόσο σοβαρό θέμα σε υπάρχοντα στοιχεία. Ο CEO της στοιχηματικής αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις ενισχύουν τον εθισμό στο νόμο ή τον στοιχηματισμό από ανήλικους, με αποτέλεσμα οι αιτιολογίες της κυβέρνησης για προστασία των πολιτών να μην ευσταθούν.

Τέλος να θυμίσουμε πως και η EGBA είχε ταχθεί κατά την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.