Σε μονοπωλιακή μετατρέπεται η στοιχηματική αγορά της Παραγουάης

Η Παραγουάη αποτελεί μία από τις χώρες της Ν. Αμερικής που διατηρούσαν ανοιχτή και πλήρως ρυθμιζόμενη την αγορά του στοιχήματος (τουλάχιστον στον επίγειο τομέα). Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει σύντομα, μετά την απόφαση του νέου Προέδρου της χώρας να παραχωρήσει το μονοπώλιο της στοιχηματικής αγοράς σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Ο νέος Πρόεδρος της χώρας, Óscar Ramón Portillo Martínez, είχε ανακοινώσει πριν καιρό την πρόθεσή του να μετατρέψει την ανοιχτή στοιχηματική αγορά της Παραγουάης σε μονοπωλιακή και ήδη είχε πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Μέσω αυτού, αναδείχθηκε η εταιρεία που θα διατηρεί το μονοπώλιο στο επίγειο στοίχημα τα επόμενα χρόνια.

 

Οι λεπτομέρειες της παραχώρησης μονοπωλίου

Αναλυτικότερα, η συμφωνία που υπέγραψε ο Πρόεδρος της χώρας παραχωρεί το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής επίγειου στοιχήματος στην εταιρεία Daruma Sam. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα διατηρήσει το μονοπώλιο στο στοίχημα για τα επόμενα πέντε χρόνια και τα εκτιμώμενα κέρδη είναι μεγάλα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των κρατικών εσόδων, τα οποία εκτιμώνται γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η νέα εικόνα της αγοράς στοιχήματος της Παραγουάης

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, αναμένεται η αγορά στοιχήματος της Παραγουάης να συρρικνωθεί σημαντικά, πρωτίστως στα μάτια του επιχειρηματικού τομέα. Άλλωστε, έως σήμερα, στην στοιχηματική αγορά της χώρας μπορούσε να δραστηριοποιηθεί κάθε ιδιωτική εταιρεία που διέθετε την απαραίτητη άδεια. Το μοναδικό μονοπώλιο που ίσχυε ήταν αυτό των κρατικών λοταριών.

Παράλληλα, το μονοπώλιο στο επίγειο στοίχημα σημαίνει ότι θα μειωθούν σημαντικά οι επιλογές των παιχτών. Άλλωστε, το online στοίχημα θεωρείται παράνομο στην Παραγουάη. Βέβαια, αυτό δε σταματά τους παίχτες, που συχνά στοιχηματίζουν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, χωρίς να κινδυνεύουν με κάποια τιμωρία. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στο online στοίχημα, όμως, κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.