Καμπάνια ενημέρωσης για τον εθισμό στον τζόγο ξεκίνησε στην Ελβετία

Ένας ανεξάρτητος φορέας στην Ελβετία ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας καμπάνιας ενημέρωσης για τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η νέα καμπάνια περιστρέφεται γύρω από μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, η οποία σκοπεύει να ενημερώσει τους παίχτες, όχι μόνο για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διασφαλίσουν το παιχνίδι τους.

Η νέα καμπάνια έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα γερμανόφωνα καντόνια της Ελβετίας και επικεντρώνεται περισσότερο σε εκείνους τους παίχτες που συμμετέχουν σε online τυχερά παιχνίδια – νόμιμα ή παράνομα. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η Ελβετία απαγόρευσε πρόσφατα την πρόσβαση σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, ωστόσο, περισσότερες από 20 παράνομες ιστοσελίδες συνεχίζουν να προσεγγίζουν Ελβετούς παίχτες.

 

Οι στόχοι της νέας καμπάνιας ενημέρωσης

Η ιστοσελίδα που αποτελεί το επίκεντρο της νέας Καμπάνιας ονομάζεται Gambling Without Addiction και σε αυτή οι παίχτες μπορούν να ενημερωθούν για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, μπορούν να διαβάσουν και συμβουλές υπεύθυνου στοιχηματισμού, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και tips για την θέσπιση ορίων στα πονταρίσματά τους κτλ..

Η συγκεκριμένη καμπάνια θεωρήθηκε απαραίτητη από τους υπεύθυνους, παρόλο που το ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο είναι χαμηλά στην Ελβετία. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο δεν ξεπερνά το 3%. Ωστόσο, φαινόμενα συμμετοχής σε online παιχνίδια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί και δεν ελέγχονται από το Κράτος έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους, οι οποίοι επιθυμούν την ενημέρωση του κοινού. 

Θυμίζουμε, τέλος, ότι τα μόνα νόμιμα τυχερά online παιχνίδια στην Ελβετία είναι εκείνα που διεξάγονται στις ιστοσελίδες των επίγειων καζίνο που έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.