5 εκατομμύρια ευρώ στην GambleAware δώρισαν οι στοιχηματικές του Ηνωμένου Βασιλείου

Η GambleAware αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της καταπολέμησης και αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο και όλες οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος της χώρας είναι υποχρεωμένες να την στηρίζουν οικονομικά. Εκτός από τις υποχρεωτικές συνεισφορές, οι στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν και επιπλέον χρήματα, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι δυνατότητες της GambleAware στη μάχη κατά του εθισμού στον τζόγο.

Όπως φαίνεται, οι στοιχηματικές κάλυψαν τις υποχρεώσεις τους και με το παραπάνω για μια ακόμη χρονιά, καθώς φαίνεται ότι κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του οικονομικού έτους 2020-2021 οι δωρεές τους προς την GambleAware ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.  

 

Οι δωρεές των στοιχηματικών προς την GambleAware

Tα ποσά που ανακοινώθηκαν αφορούν στις δωρεές που πραγματοποίησαν οι στοιχηματικές κατά το εννιάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και στη λίστα των μεγαλύτερων ποσών βρίσκεται πρώτη η Flutter Entertainment, ιδιοκτήτρια των Paddy Power και BetFair μεταξύ άλλων. Η Flutter δώρισε περισσότερα από 951.000 ευρώ στην GambleAware.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Bet365, η οποία δώρισε συνολικά 856.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη η William Hill, η οποία δώρισε 600.000 ευρώ. Η William Hill, όμως, έχει δεσμευθεί να δωρίσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην GambleAware έως το τέλος του οικονομικού έτους. Ακολούθησαν με χαμηλότερα ποσά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι Betway, Gamesys, BetFred, Casumo και άλλες.

Οι παραπάνω δωρεές, τέλος, ενίσχυσαν σημαντικά το έργο της GambleAware, αλλά δεν ήταν οι μόνες. Η φιλανθρωπική οργάνωση έλαβε χρήματα και από πρόστιμα που επέβαλλε η UKGC σε στοιχηματικές εταιρείες που παραβίασαν τους νόμους. Για παράδειγμα, έλαβε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ από το πρόστιμο που αναγκάστηκε να πληρώσει η William Hill, όταν η θυγατρική της, Μr. Green, δεν κατάφερε να αποτρέψει πρακτικές ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δείτε τα οικονομικά στοιχεία της GambleAware για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.