Ημέρα αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο θεσπίζει η Γερμανία

Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Υγείας & Εκπαίδευσης της Γερμανίας (BZgA) ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας ημέρας αφιερωμένης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο. Η νέα αυτή ημέρα θα τιμάται στο εξής κάθε χρόνο και σκοπός της θα είναι να ενημερώνει τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών για τους κινδύνους και τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν, αν δεν παίζουν με εγκράτεια στα τυχερά παιχνίδια.

Η πρώτη ετήσια ημέρα αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και η καμπάνια του BZgA θα βασίζεται στην ενημέρωση, μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων, αλλά και μιας νέας ιστοσελίδας.

 

Οι δράσεις της ημέρας αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο

Αυτή την Τετάρτη και κάθε τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας θα βασιστούν στο σλόγκαν “Μην παίζεις μέχρι να εθιστείς” (“Spiel nicht bis zur Glücksspielsucht”) και θα προχωρήσουν σε μια σειρά από δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το λανσάρισμα μιας νέας ιστοσελίδας. Σε αυτή, οι παίχτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, για του τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να κάνουν ένα τεστ, το οποίο θα τους ενημερώσει για τους κινδύνους που έχουν να εμφανίσουν εθισμό στον τζόγο. Η νέα ιστοσελίδα βρίσκεται στο Check-dein-Spiel.de.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν να μοιράσουν ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό, όχι μόνο στη γερμανική, μα και σε άλλες γλώσσες.

Θυμίζουμε ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Άλλωστε, πολλά τυχερά παιχνίδια (όπως τα online τυχερά παιχνίδια) είναι παράνομα στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Ωστόσο, η εξάπλωση τυχερών παιχνιδιών όπως τα επίγεια φρουτάκια είναι μεγάλη και οι υπεύθυνοι θέλουν να ενημερώσουν σωστά το κοινό, πριν την εμφάνιση προβλημάτων εθισμού. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τέλος, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο κυμαίνονται στις 500.000.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.