Ηνωμένο Βασίλειο: Εγκρίθηκε ως φιλανθρωπικός φορέας το app BetBlocker

Το app BetBlocker, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους παίχτες να εξαλείψουν κάθε επαφή τους με εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, κατάφερε να αναγνωριστεί ως φιλανθρωπικός φορέας από τις αρμόδιες Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο νέος αυτός τίτλος έχει τεράστια σημασία για τους δημιουργούς της εφαρμογής, αφού σύμφωνα με το νόμο, μπορούν τώρα να διεκδικήσουν δωρεές ακόμη και από τις ίδιες τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Ο σχετικός νόμος, άλλωστε, δίνει φορολογικά κίνητρα στις στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να ενισχύουν φιλανθρωπίες. Σε περιπτώσεις φορέων που καταπολεμούν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, μάλιστα, η οικονομική συνεισφορά των στοιχηματικών εταιρειών είναι υποχρεωτική.

 

Τι είναι το BetBlocker;

Το BetBlocker αποτελεί μια εφαρμογή κινητού, που αναπτύχθηκε από την υπηρεσία διαμεσολάβησης ThePOGG.com. Οι παίχτες που το εγκαθιστούν στο κινητό τους μπορούν να αποκλειστούν εθελοντικά από κάθε επαφή με εταιρείες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια – με άλλα λόγια, δε μπορούν να συνδεθούν σε στοιχηματικούς λογαριασμούς, να επισκεφτούν σελίδες με τυχερά παιχνίδια ή να λάβουν ενημερώσεις.

Κάθε παίχτης μπορεί να επιλέξει το διάστημα αποκλεισμού που επιθυμεί και, μόλις το επιβεβαιώσει, δε θα μπορεί να το αναιρέσει, έως ότου λήξει. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, μάλιστα, δεν περιλαμβάνει μόνο τις ιστοσελίδες που έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και πολλές που λειτουργούν χωρίς άδεια ή είναι νόμιμες σε χώρες του εξωτερικού.

 

Τι σημαίνει το νέο status quo;

Από τη στιγμή που οι Άγγλοι νομοθέτες ενέκριναν την αίτηση του BetBlocker, ώστε να θεωρείται φιλανθρωπικός φορέας, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρά σε δωρεές προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ώστε να συντηρούνται και να βελτιώνονται οι υπηρεσίες που προσφέρει. Ειδικά όσον αφορά στις χορηγίες από τις στοιχηματικές εταιρείες, αναμένεται να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι περισσότερες έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη φιλανθρωπικών φορέων που καταπολεμούν τον εθισμό στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.