Σε ευγενείς σκοπούς τα κρατικά έσοδα της Ελβετίας από τα τυχερά παιχνίδια

Τα καντόνια της Ελβετίας μοίρασαν ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων που εισέπραξαν από τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών σε ευγενείς σκοπούς, όπως η ενίσχυση των τεχνών, του αθλητισμού και την διατήρηση ιστορικών κτιρίων. Τα έσοδα του Δημοσίου ήταν αυξημένα κατά το 2019 και οι αρμόδιοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μεγάλο μέρος τους για την βελτίωση αδικημένων τομέων, όπως η τέχνη και ο αθλητισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής Comlot, περίπου 513 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά έσοδα που είχε το Δημόσιο από τη νόμιμη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών στη χώρα κατέληξαν σε ευγενείς σκοπούς. Πρόκειται σχεδόν για τα μισά έσοδα που εξασφάλισε η αγορά της Ελβετίας κατά το 2019, μέσω των κρατικών λοταριών Swisslos και Loterie Romande.

 

Το μοίρασμα των εσόδων της αγοράς σε ευγενείς σκοπούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Comlot, μετά τις παρακρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν, μοιράστηκαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε ευγενείς σκοπούς. Συγκεκριμένα, το 37,7% των συνολικών εσόδων κατέληξε στην ενίσχυση των τεχνών, ενώ το 24,3% στον αθλητισμό. Παράλληλα, το 11% κατέληξε στην διατήρηση ιστορικών κτιρίων, ενώ το 5% στην προστασία του περιβάλλοντος. Άλλο ένα 5% κατέληξε στην εκπαίδευση, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν σε άλλες πρωτοβουλίες.

Εκτός από το να ανακοινώσει το μοίρασμα των οικονομικών πόρων, τέλος, η Comlot προχώρησε και σε δηλώσεις, σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η ελβετική αγορά βασίστηκε για πρώτη φορά στο 2019 σε τόσο μεγάλο βαθμό σε νόμιμα τυχερά παιχνίδια (αφού παρουσιάστηκε σημαντική μείωση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, χάρη και στην εφαρμογή του μέτρου της μαύρης λίστας) και κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα έσοδα των τελευταίων ετών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.