Αυξήθηκαν οι δωρεές προς τον φιλανθρωπικό οργανισμό GambleAware

Ο αγγλικός φιλανθρωπικός οργανισμός GambleAware, του οποίου η δράση είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από δωρεές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών αυξήθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα έσοδα από δωρεές τριπλασιάστηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Χάρη σε αυτό το γεγονός, η GambleAware συγκέντρωσε 3,2 εκατομμύρια ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, σε αντίθεση με το μόλις 1,1 εκατομμύριο ευρώ που συγκέντρωσε το ίδιο διάστημα του 2017.

Τα αυξημένα έσοδα του φιλανθρωπικού οργανισμού θα του επιτρέψουν, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, να προχωρήσει στο σχέδιο δράσεων του 2018, το οποίο κοστολογείται στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το έργο της GambleAware

Σκοπός της GambleAware είναι να βοηθά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Τον στόχο αυτό τον πετυχαίνει μέσω χρηματοδότησης ερευνών, επιμορφωτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών θεραπείας. Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δράσεις αυτές θα κοστίσουν περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ στην GambleAware, χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές.  

Οι δωρεές αυτές είναι εθελοντικές και στην περίπτωση των στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο, ο νόμος περί στοιχήματος του 2005 προβλέπει κάθε εταιρεία στοιχήματος να συνεισφέρει (πάντα εθελοντικά) με το 0,1% των μεικτών κερδών τους στους σκοπούς της GambleAware. Οι συνεισφορές αυτές είναι σίγουρα λιγότερες και μικρότερες από όσο θα έπρεπε, αλλά τα γενναιόδωρα ποσά που προσέφεραν φέτος έξι εταιρείες στοιχήματος (μεταξύ των οποίων και η Bet365) έχουν βοηθήσει σημαντικά την GambleWarae στον στόχο της.

Να σας θυμίσουμε πως η GambleAware είχε ανακοινώσει ρεκόρ δωρεών μέσα στο 2017.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.